Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC

Vikao na socijalnu radnicu jer ga je "pravila budalom", kažnjen s 304 kune

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
12.08.2019.
u 09:38

Kao olakotne okolnosti prihvaćeno je priznanje prekršaja i izraženo žaljenje, pa sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Zbog narušavanja javnog reda i mira na hodniku i u uredu Centra za socijalnu skrb u Čakovcu Zoran H. (38) iz Pribislavca kažnjen je na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu s 304 kune.

Taj korisnik socijalne pomoći je 22. veljače prošle godine vikao i galamio na socijalnu radnicu nezadovoljan rješenjem o socijalnim primanjima, čime je uznemirio djelatnike Centra i otežao im rad.

Optužni prijedlog podnijela je PU međimurska. Priznao je sve za što ga se tereti, a pokušao se opravdati time što ga je, po njegovu mišljenju, socijalna radnica "pravila budalom".

Rekao joj je da ima malu socijalnu pomoć, a ona se "pravila da ga ne razumije". Kao olakotne okolnosti prihvaćeno je priznanje prekršaja i izraženo žaljenje, pa sud smatra da će se izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja.

Već prije kažnjavani Zoran H. ne mora platiti sudske troškove jer je nezaposlen. Ukoliko u roku 30 dana plati dvije trećine dosuđenog iznosa, smatrat će se da je kazna plaćena u cjelosti.

Komentara 2

IV
IvoDivo
10:16 12.08.2019.

Romska populacija maltretira pošteni narod i koristi ogromna sredstva za razmnožavanje i povećenje problema. Ozbiljno bi trebalo razmisliti o učinkovitosti socijalnih mjera

BA
Barbasmora
10:40 12.08.2019.

Ima takvih nasih domacih balkanskih socialnih problema i izmedju ekonomskih migranta u S Irskoj, njemackoj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije