Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvije muhe...

Vijetnamski ministar dužnosnicima zabranio igranje golfa

Dinh la thang
AFP/PIXSELL
26.10.2011.
u 17:32

Ova bi mjera trebala riješiti dva problema: prometne gužve i slabu radnu učinkovitost vlade.

Vijetnamsko ministarstvo prometa odlučilo se na pomalo neobičnu mjeru kako bi ubila dvije muhe jednim udarcem – povećala učinkovitost rada vlade te smanjila prometne gužve. Rješenje za oba problema – zabraniti višim dužnosnicima igranje golfa.

Kako piše CNN, rješenja se dosjetio ministar prometa Dinh La Thang, a za provedbu ovih mjera bit će zaduženi špijuni organizacijskog odjela tog ministarstva.

– Imat ćemo mnoge tajne metode kako bismo nadzirali koliko se osoblje drži ministrovih odredbi. Visoki bi se dužnosnici u ova vrlo teška vremena trebali usredotočiti na završavanje važnih projekata umjesto da provode vrijeme igrajući golf. To je trošenje novca i vremena, a neki se za to čak koriste službenim automobilima – rekao je direktor odjela Pham Tang Loc novinarima Tien Phonga.

Stopa prometnih nesreća u Vijetnamu inače je među najvišima u cijeloj Aziji, a prometne su gužve sve češća pojava. U isto vrijeme, vijetnamsko je gospodarstvo suočeno s velikom krizom, koju još više pojačava problem s kašnjenjem u gradnji nekih važnih projekata.

Jedan od takvih bila je i gradnja zračne luke u Danangu u srcu zemlje, zbog čijeg je kašnjenja Thang otpustio nadležnog dužnosnika. Thang, koji je prije dolaska u vladu bio šef državne naftne i plinske tvrtke PetroVietnam, već se proslavio različitim populističkim izjavama i potezima pa je tako visokim dužnosnicima bio naložio da se barem jednom na tjedan moraju voziti autobusom.

Komentara 1

Avatar Nikad robom
Nikad robom
20:25 28.10.2011.

lako njima riješiti prometne gužve, kad imaju 2.000.000 ministara koji ih stvaraju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije