Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR MRŽNJE

Vijeće ministara BiH osudilo napade na novinara Večernjeg lista

Hassan Haidar Diab
Foto: Screenshot
05.09.2017.
u 16:14

U Platformi se navodi da su tokom 2017. godine zabilježena 24 slučaja napada na novinare

Vijeće ministara BiH osuđuje svaki oblik prijetnji i napada na novinare i izražava spremnost za borbu protiv širenja govora mržnje, naglašeno je tokom razmatranja Platforme Vijeća Evrope za zaštitu novinarstva i sigurnost novinara.

U Platformi se navodi da su tokom 2017. godine zabilježena 24 slučaja napada na novinare koji dolaze iz Bosne i Hercegovine te su konkretno opisana dva slučaja koji se odnose na prijetnje novinarima „N1“ te  novinaru „Večernjeg lista“ Hassana Haidara Diaba, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Komentara 3

IB
ibiza
23:42 05.09.2017.

zasto su ga npali samo zato sto je korektani i iskren i zato budes napadnut zalosno...

SA
Salahuddin75
00:26 05.12.2019.

Ovaj siistski pas iz Libana je najmanje korektan a sto se tice lazi nema veceg lazova ! Ovaj pacov sa ovim repom je siitski terorista kojeg podrzava ustasko-cetnicki lobi na ovim prostorima!

SD
sdpesticid
00:38 06.09.2017.

napudrani mediji više ni legalnog predsjednika sirije ne nazivaju teroristom po naputku zapada a sada se okreće pila naopako i prema onim profesionalnim neovisnim novinarima koji su istinito izvještavali. pitanje je kada će se pila opet naopako okrenuti i navedeni ne postane nekakav ''terorista'' a sve pod krinkom slobodnog i profesionalnog novinarstva ! kapa dolje gosp. novinaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije