Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLEMIKA OKO NOŠENJA MASKI

Vidović Krišto žalila se saborskom Odboru zbog Jandrokovića: 'Ograničio je moja prava'

Zagreb: Karolina Vidović Krišto komentirala svoje isključenje sa sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.09.2020.
u 10:29

Kod Jandrokovića postoji panika kod funkcioniranja pravne države jer kada bi pravna država funkcionirala onda bi Jandroković pred Poreznom upravom morao dokazati svoje bogatstvo i nerazmjer svoje imovine i prihoda koje je imao - poručila je Vidović Krišto

Zastupnica Karolina Vidović Krišto udaljena je prije dva dana sa sjednice Sabora jer nije nosila masku. Danas se obratila javnosti i kazala kako je uputila saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav zahtjev za ocjenom postupaka predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

- Uputila sam saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav zahtjev za ocjenom postupaka predsjednika Sabora koji me je 23. rujna udaljio sa sjednice. Njegovo protuposlovničko djelovanje bilo je planirano te je ograničio Ustavom zajamčena zastupnička prava - kazala je Vidović Krišto. 

Podsjetila je na to da zastupnici ne nose maske kad drže slobodni govor.

- Na snimci samog događaja jasno se može vidjeti da vremenski nisam bila u stanju staviti masku jer sam imala veliku količinu papira u rukama koje sam nakon govora pakirala u kutiju. Jandroković je dajući mi dvije opomene u samo nekoliko sekundi te koristeći nepostojeći argument da me isključi sa sjednice u potpunosti zlorabio svoje ovlasti s jasnim ciljem da spriječi razotkrivanje utaje poreza kojeg čini njihov omiljeni tajkun Emil Tedeschi - kazala je zastupnica. 

VIDEO: Karolina Vidović Krišto opet nije nosila masku u Saboru, Jandroković je udaljio sa sjednice do kraja dana

Navela je da je postavila zastupnička pitanja u slučaju Tedeschi i Srb te istaknula kako Jandroković pokušava zaštiti Vladu da uopće ne odgovori na ta pitanja. To je za nju "potpuno protuustavno i protuzakonito jer je Vlada dužna odgovoriti Saboru".

- Jandroković je pred cjelokupnom hrvatskom javnošću nekoliko puta ponovio kako je nemoćan pred hrvatskom Vladom i da nema mehanizme dobiti odgovore na zastupnička pitanja - ispričala je i navela kako je to kršenje saborskog Poslovnika, trodiobe vlasti i Ustava.  

Otkrila je kako je zato tražila prekid zasjedanja Sabora dok Vlada ne odgovori na sva zastupnička pitanja, te je nadometnula: - Mora vladati red. 

Vidović Krišto navela je kako je ušla u politiku zbog funkcioniranja pravne države. 

- Kod Jandrokovića postoji panika kod funkcioniranja pravne države jer kada bi pravna država funkcionirala onda bi Jandroković pred Poreznom upravom morao dokazati svoje bogatstvo i nerazmjer svoje imovine i prihoda koje je imao - poručila je Vidović Krišto 

 

Komentara 19

Avatar Dipsy
Dipsy
11:49 25.09.2020.

Razumio bi njeno ponasanje da je samo ona prisiljena nositi maske, ali ako svi nose onda su pravila za sve jednaka.

MA
manipulacija
11:48 25.09.2020.

Gđa Krišto terorizira sve saborske zastupnike i građane koji prate rad Sabora svojim sebičnim i bahatim postupanjem i nenošenjem maske... moš se žalit do preksutra, nisi u pravu

AN
aniva
11:02 25.09.2020.

I ona je više dosadna,,,,,a tek je krenula.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije