Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijen prijedlog obrane

Optužnica protiv Nadana Vidoševića nije potvrđena ni iz drugog pokušaja

Nadan Vidošević
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
22.04.2016.
u 14:36

Vidoševića obrana tražila je da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje neki zapisnici s pretraga Vidoševićeve kuće te HGK-a. Sud je taj prijedlog obrane odbio, a kako oni na tu odluku imaju pravo žalbe, spis se seli na Vrhovni sud.

Optužnica protiv Nadana Vidoševića nije potvrđena ni iz drugog pokušaja.

Vidoševića obrana tražila je da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje neki zapisnici s pretraga Vidoševićeve kuće te HGK-a. Smatraju da je riječ o nezakonitim dokazima, jer je kako tvrde, toj pretrazi nazočila osoba koja je nezakonito iznijela neke dokaze. Sud je taj prijedlog obrane odbio, a kako oni na tu odluku imaju pravo žalbe, spis se seli na Vrhovni sud.

Osim Vidoševića, na optuženičkoj klupi ostale su još četiri osobe dok se preostalih četvero optuženika, uključujući i Igora Premilovca nagodilo na zadnjoj sjednici optužnog vijeća u studenom lani. Priznali su krivnju te su osuđeni na rad za opće dobro ili uvjetne kazne. Nakon njihovih priznanja Vidoševića obrana tražila je da se ti iskazi izdvoje iz spisa kao nezakoniti što je sud odbio. Spis je potom po žalbi obrane bio na Vrhovnom sudu, koji im je odbio žalbu, potvrdivši stav optužnog vijeća.

Prema optužnici Vidošević se tereti za izvlačenje novca iz HGK, a USKOK u optužnici traži i da mu se oduzme nepripadajuća imovinska korist od 39 milijuna kuna.

>> Afera Remorker-HAC: Livakoviću i ostalima ukinut pritvor! 

>> Sud ni danas nije donio odluku o osnovanosti optužnice Nadana Vidoševića

Komentara 17

Avatar NeNormalan
NeNormalan
11:13 22.04.2016.

da nam je malo Kineskog pravosuđa, danas se više nebi nitko ni sjećao nekog tamo lepog Nadana

LU
Lujo123
11:00 22.04.2016.

Ne znam vole li zatvorenici ovakve kuje. Bilo bi ga lijepo vidjeti u čuzi, a možda bi i on užival.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:37 22.04.2016.

Evo ga evo lovca na blago a vele ofvjetnici dacsu nezakonito uzeti dokazi ha ha ha a on je delal po zakonu isuse dragi al nebrine se on previse zna on da je vec slobodan jos bu po obicaju tuzil i drzavu i opet bu profitiral a kaj se more to je tak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije