Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljivo, ali i šaljivo

Ovi videozapisi su obilježili 2013. godinu!

Ingrid Antičević Marinović
Foto: Screenshot Youtube
25.12.2013.
u 21:10

Evo što se u Hrvatskoj i svijetu gledalo ove godine

Godinu na isteku obilježili su mnogi povijesni, dirljivi ali i šaljivi trenuci. Donosimo neke od najzanimljivijih snimaka 2013. godine.

Novi papa

Benedikt XVI. iznenadio je svijet napustivši u veljači mjesto poglavara Rimokatoličke crkve. Za nasljednika je u ožujku izabran argentinski kardinal Jorge Bergoglio, koji si je uzeo ime Franjo. Novi papa ubrzo je zaslužio veliko poštovanje vjernika, ali i ostale javnosti, osudom rastrošnosti u Crkvi, pozivanjem na pomoć siromašnima i brojnim porukama pomirenja.

 

Pipl mast trast as

Novopečeni hrvatski eurozastupnici vole se hvaliti svojim govorima u Europskom parlamentu. Međutim, Ingrid Antičević Marinović najvjerojatnije bi voljela ovaj govor iz veljače nitko nije čuo. Zbog lošeg engleskog tadašnja je promatračica u Europskom parlamentu uskoro postala predmet poruge, a najzapamćenija je ostala jedna izjava - Pipl mast trast as. Ingrid na kraju nije završila na popisu kandidata za izbore za EP.

 

Bandić podrignuo ili štucnuo?

Tijekom govora na otvaranju dječjeg vrtića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispustio je zvuk koji su mnogi protumačili kao podrigivanje. Bandić je poslije rekao da nije podrignuo već štucnuo te je zaprijetio kako će tužiti medije.

- Ponekad štucnem kao i prije devet i pol godina. Sram ih bilo. Ispada da je Bandić nekulturan, podriguje, seljačina, majmun... Molim vas, gdje je tu ljudsko dostojanstvo?! Gdje mi živimo?! - komentirao je Bandić optužbe.

 

Teroristički napad u Bostonu

U napadu tijekom maratona u Bostonu 15. travnja poginulo je troje ljudi, a ozlijeđeno ih je više od dvije stotine. Nekoliko dana poslije uhvaćena su dvojica braće Carnajev, od kojih je stariji poginuo u potjeri.

 

"Zorane, sjedni"

Premijer Zoran Milanović u Saboru je izazvao kaos i prekršio poslovnik kako bi "preko reda" odgovorio zastupniku Đuri Popijaču. Zbunjeni predsjednik Sabora Josip Leko Milanovića je, kao nastavnik učenika, smirivao riječima "Zorane, samo malo" i "Zorane, sjedni", no bez puno uspjeha.

 

Kako ukrasti krzneni kaput

Jedan od videa koji su privukli veliku pozornost na našem portalu je onaj domišljate kradljivice koja je krzneni kaput sakrila pod suknju.

 

Kandidat za zagrebačku skupštinu prijeti smrtnom kaznom

Marko Francišković, nositelj nezavisne liste broj 6. na lokalnim izborima za zagrebačku skupštinu, u izjavi za HRT predložio je uvođenje smrtne kazne za veleizdaju koja bi obuhvatila predsjednike Stjepana Mesića i Ivu Josipovića, premijere Jadranku Kosor, Ivu Sanadera i Zorana Milanovića. HRT-ovci su ga više puta prekinuli, a snimka je objavljena na YouTubeu.

 

Ulazak u EU

Hrvatska je ove godine konačno ušla u Europsku uniju, a u Zagrebu je priređena velika proslava kojoj su nazočili europski državnici.

 

Susret oca sa sinom

I ovu godinu obilježili su sukobi u Siriji. Kamere su u kolovozu zabilježile dirljiv trenutak kada otac ugleda sina za kojeg je mislio da je poginuo u napadu kemijskim oružjem.

 

Pobjeda nad Islandom i odlazak u Brazil

Hrvatska je reprezentacija na jedvite jade, dodatnim kvalifikacijama, izborila mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu. Prva utakmica protiv Islanda prošla je bez golova, dok su na uzvratu u Maksimiru pobjedu od 2:0 golovima osigurali Mario Mandžukić i Darijo Srna. Nažalost, utakmicu je obilježilo skandiranje "Za dom spremni" Joea Šimunića i dijela navijača, zbog čega je stoper kažnjen s 10 utakmica neigranja.

 

Komemoracija za Nelsona Mandelu

Odavanje počasti južnoafričkom državniku obilježila su dva popratna događaja - rukovanje čelnika SAD-a i Kube Baracka Obame i Raula Castra te skandal s prevoditeljem koji je umjesto znakovnog jezika mahao bezveze, što je opravdao napadom shizofrenije.

Komentara 6

TM
Tata_Mata6
22:46 25.12.2013.

Kako netko moze siditi u Saboru bez znanja engleskog jezika? pa se cak jos kandidirati za Europski Parlament!?!?!? i di je ta Ingrid zaboga diplomirala pravo??? diplomirala pravo a nezna niti rijec Engleskog???

BA
barbaizamerike
21:41 25.12.2013.

meni je zanimljivo kad u google upisem ante tomic lula mira to je onaj iz jutarnjeg sto pljuje po hrvatskome narodu video ga ismijava

Avatar mijan
mijan
22:20 25.12.2013.

Nazalost, za obiljeziti 2013. godinu ne trebaju nam video zapisi . Dovoljno je uporediti naslovnu stranicu Vecernjeg, Jutarnjeg, Novog Lista i sl. na dan referenduma i na danasnji dan. Danas cestitku Bozica( na naslovnici ) urednistva, redakcije, predsjednika drzave, saborara i vlade ne vidjeh ?????? Svi ste se i te kako znali potruditi sto bi to Hrvati trebali zaokruziti - samo, pamti taj narod vise nego sto vi mislite !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije