Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO IM JE TO PROMAKLO?

VIDEO Vlasnici lunaparka ukinuli novu atrakciju čim su vidjeli kako izgleda

Svastika
Foto: Youtube/Screenshot
20.08.2019.
u 19:39

Svastika je politički simbol iz doba nacističke Njemačke, a njena je upotreba danas zabranjena.

Njemački zabavni park bio je prisiljen zabraniti vožnju i zatvoriti jednu od atrakcija zato što je sličila na nacistički simbol, svastiku.

Kako javlja Daily Mail, lunapark se nalazi u Löffingenu, a njegovim je vlasnicima promakla sličnost jedne od atrakcija za vožnju s nacističkim simbolom koji je u Njemačkoj posebno osjetljiva tema. Iz daljine se jasno mogu uočiti krakovi koji nalikuju na simbol svastike.

- Smjer kretanja ovih krakova i geometrijski oblik ovog stroja se trebao vidjeti još na nacrtima- rekao je profesor Michael Wehner za Daily Mail.

Dizajneri atrakcije iz tvrtke Rüdiger Braun su se ispričali zbog 'stvorenih neugodnosti i ako su koga uvrijedili'. Svastika je politički simbol iz doba nacističke Njemačke, a njena je upotreba danas zabranjena.

Komentara 11

IL
ilijan1a
20:15 20.08.2019.

Hitleru trebao si uzeti taj ✡ znak pa bi vidjeli biili ga zabranili

Avatar speak_loud
speak_loud
20:03 20.08.2019.

Svašta! Sva sreća da nacisti za simbol nisu uzeli elisu, civilizacija bi bila ugrožena.

BA
Bakurl
20:50 20.08.2019.

Primjer robova zarobljenih simbolima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije