Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlaze u mirovinu

VIDEO Vozača kamiona u Njemačkoj sve manje

Giallo
Foto: Hannibal Pictures
1/2
07.01.2013.
u 08:38

Rezultat manjka je i povećanje plaća. Vozači su svjesniji svoje vrijednosti u odnosu na prijašnje godine

U Njemačkoj za sada još uvijek radi oko 800.000 profesionalnih vozača kamiona. No, jedna trećina njih će u sljedećih deset godina otići u mirovinu. To bi moglo prouzročiti veliki nedostatak budući da među mladima za sada ne postoji posebno velik interes za ovo zanimanje. No, ovaj manjak zapravo se već i sada osjeća, a rezultat je, primjerice, i povećanje plaća. U odnosu na prijašnje godine, oni sada bolje zarađuju i svjesniji su svoje vrijednosti.

Što se tiče školovanja, ono traje tri godine, a poslodavca koji nudi praksu u svojem poduzeću svaki učenik stoji oko 25.000 eura. Postotak prekida školovanja među mladima je vrlo visok. Ovaj je posao bio i ostao za mnoge prenaporan. Sada poslodavci pokušavaju novim uvjetima rada ovo zanimanje učiniti atraktivnijim.

>> Njemačka vozačica kamiona usmrtila talijanskog kolegu

Komentara 18

MM
mad max
21:35 07.01.2013.

kojeg ce im vraga kad stizu kamiondzije iz hrvatske od 1.7.13 bit ce navale

TO
Toni50
11:11 07.01.2013.

Vozać kaniona jednom nogom u grobu drugom u zatvoru ako mu se nesreča dogodi. Kod nas se odmah piše muški "ubio.je" ( kod generala je herojstvo oslobodio je ) .. Nitko ne priznaje nesretnik i eto ljudi poginuli jel nije jednu sekundu pripazio kako treba ! Nego intenzivno traženje i to najviše kazne za kriminalca-bahatog ubojicu sa vozilom.-jurilicom .......

BA
balic
09:13 07.01.2013.

Kakva sansa.. imaju i oni nezaposlenih Njemacke prevozne firme su privatne firme,drzavnih i nema... Svaki privatnik moze birat novog radnika .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije