Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO OD PAPAGAJA

VIDEO Upoznajte Huga koji ne priča samo kad spava: Mare, donesi mi banane!

Foto: YouTube
26.01.2020.
u 22:38

To je vrsta koja sama uči riječi, njegova inteligencija je na razini diteta od četiri godine - objasnio nam je Andrija

Hugo je čudo prirode. Ovaj afrički sivi žako star je četiri godine, a već zna 2000 riječi. Njegov ponosni vlasnik Andrija Gudelj pokrenuo je YouTube kanal na kojemu objavljuje videa brbljave životinje koja 'ne priča samo kad spava ili jede'.

- To je vrsta koja sama uči riječi, njegova inteligencija je na razini diteta od četiri godine - objasnio nam je Andrija kojeg Hugo stalno prati i nadgleda što radi.

Dodaje i kako samoinicijativno zove njega i majku te da ponekad zna biti zahtjevan.

- Traži da mu se skuva jaje, da mu se donese bananu ili mrkvicu. Nekad traži i tuširanje - ispričao je Andrija kojemu je Hugo kao dijete. Ako ne dobije što želi, pričljivi papagaj mu viče 'glupane, šta si bezobrazan'.

Takvo ponašanje možda je i posljedica puberteta u koji je sada ušao pa krade Andrijine stvari ili budi njegovu majku kad odmara na kauču.

- Čeka da mi mater popodne zaspe na kauču pa onda odglumi da telefon zvoni. Kad se ona javi onda on zavari od smiha - prepričava vlasnik kojemu su se javili mnogi zainteresirani kupci, ali prodaja mu ne pada na pamet.

Iako je večini ljudi Hugo izamamio osmijeh na lice ima i nevjernika koji misle da je riječ o montaži. Andrija odlučno tvrdi da pametna ptica razumije 70% onoga što ukućani pričaju.

-Triba ljudima malo pozitive u ovom svitu, a Hugo im to daje - zaključio je Andrija.

Ključne riječi

Komentara 4

KE
kelab
02:22 27.01.2020.

Imao sam ovakvu pticu. Nemoguce su u pozitivnom smislu. Ponekad se dogodi s njima i 'smisleni' (raz)govor. Hvala Andrija na podijeli...!

Avatar __MAX__
__MAX__
06:31 27.01.2020.

Cudna ptica ali ne vjerujem da ima dusu kao pas.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:54 27.01.2020.

Opali mu samarcinu i ako prezivi zacepit ce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije