Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIJAL POBJEDNICI

VIDEO 'Udario sam tenk sa zoljom da vide da imamo nekog naoružanja'

Foto: Screenshot
1/6
15.02.2020.
u 08:00

Što se dogogodilo nakon masovne dezertacije prevarenih ročnika i rezervnog sastava te kratkog zatišja, donosimo u novom nastavku serijala "Pobjednici"

Nakon uspješne obrane sela Sukošan, Zemunik, Nadin, prigradskog naselja Dračevac, Zadar je obranjen uz teška razaranja sa kopna, mora i zraka. Ročnici i dio rezervnog sastava koji je na prijevaru mobiliziran, masovno je počeo dezertirati. Neprijateljske snage su se počele raspadati, stoga je zatraženo primirje nakon kojeg je uslijedila evakuacija JNA  iz velikih vojarni u samom gradu. Kratko zatišje je iskorišteno za konsolidaciju, no uslijedio je novi napad na Škabrnju. 

- Četnici ulaze već u 7 sati U Nadim iz dva pravca: Batovići i Brzoje. Na Batovićima taj tenk nailazi na minu i tu je, takoreći, oštećen. Kasnije je popravljen i koristio je hrvatskoj vojsci.  - kazao je Krešimir Vrsaljko - Ljube, zapovjednik obrane Nadina

- Zahvaljujući dvojici, heroja Slavku Brzoji i pokojnom Tončiju Šemberu koji su imali hrabrosti dočekati tenk koji je bio kraj škole i onesposobiti ga, nakon toga su obojica poginula. Zahvaljujući njima, taj napad je zaustavljen. - kazao je Tomislav Glavić, zapovjednik voda. 

- Oni su poginuli na licu mjesta. Tenk se sakrio iza škole jer sam ja zoljom opalio prije nego što je ušao, tako da vide da mi imamo nekog naoružanja. Ja sam udario sa zoljom. Oni su znali da nešto imamo, ali nisu znali što... - ispričao je 
poručnik Miljenko Lubara.

Što se dalje događalo, možete vidjeti u ovoj epizodi:

Emitiranje serijala pratite na Z1, Plavoj vinkovačkoj televiziji, SB TV-u, Srce TV-u, Kanalu Ri, Novoj TV, Velebit TV-u, Adriatik TV-u, Diadora TV-u, TV Dalmaciji, RTV HB-u. Cjelokupni serijal online možete pogledati www.studio23.hr, a redovite objave epizoda na www.vecernji.hr. 
 

Komentara 5

Avatar Joja
Joja
11:03 15.02.2020.

Po komentarima kao da je lik trbao pustit tenk da obavi svoj posal

AF
AfganistanskiHrvat
09:44 15.02.2020.

A jesi li ga "udario" direkt više puta u glavu pa ga ogrebao ili si ga "pogodio" zoljom pa je otišao u 3pm.

Avatar indigo25
indigo25
08:59 15.02.2020.

Bolesno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije