Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jezivo

VIDEO U prijenosu uživo iz Gaze iza novinara se odjednom srušila pogođena zgrada

Foto: screenshot
1/10
15.05.2021.
u 10:08

U jednom se trenutku čuje kako voditelj govori novinaru da napusti mjesto ako mu je život u opasnosti.

Tijekom BBC-jevog emitiranja uživo o situaciji u Gazi iza novinara se srušila pogođena zgrada.

Arapski novinar BBC-ja Adnan Elbursh i njegov tim nastavili su s emitiranjem, mada nisu znali što ih kasnije čeka i mada su im životi bili u opasnosti. Prilog su emitirali u srijedu, za vrijeme eskalacije sukoba Izraela i palestinskih militanata.

U jednom se trenutku čuje kako voditelj govori novinaru da napusti mjesto ako mu je život u opasnosti.

"Adnane, jesi li u redu? Molim te prekini s emitiranjem ako si u opasnosti. Vidim da gađaju objekte koji su odmah nasuprot tebe", kazao je voditelj emisije. Nekoliko sekundi nakon toga projektil je pogodio zgradu, koja se u potpunosti srušila.

Od ponedjeljka su na području Gaze poginule najmanje 132 osobe, među kojima 32 djece i 21 žena, dok ih je 950 ranjeno, priopćili su palestinski zdravstveni dužnosnici. Hamas je priopćio da su među četiri osobe poginule u izraelskom zračnom napadu u kojemu je pogođen izbjeglički logor, bili jedna žena i dječak. Izraelska vojska nije komentirala napad. Među osam poginulih u Izraelu su vojnik koji je bio u ophodnji granice s Gazom te šest civila, među kojima dvoje djece, priopćile su izraelske vlasti.

Ključne riječi

Komentara 37

ZO
zoranos
10:23 15.05.2021.

Hrvatski generali su robijali 20 godina radi par spaljenih kuća i par ubijenih staraca (koje nisu niti naredili niti znali da se dogodilo), a Izrael ruši cijele zgrade i Đamije i nikome ništa! Izrael se ima pravo braniti, to je istina, ali postavlja se pitanje kako netko tko se brani ubije nekoliko puta više onih koji ga napadaju??? Gdje su promatrači UN? Bila iz je puna Jugoslavija, a u Palestini gle čuda niti jednoga. Eto to je jedan od razloga zašto svijet ne voli Izrael i Židove! Svaka čast svima ali ovo što rade je sramota! Sramota je i Hamas koji ispaljuje rakete bezveze kao Martić, ali opet ono je nehumano!

Avatar MK3
MK3
11:25 15.05.2021.

...čudna pozicija (osim ako baš znaš da će se nešto dogoditi), čudna eksplozija, čudni dialog... I dodao bi, ako je meta bila upravo ta zgrada - onda su to Izraelci prilično precizno obavili sa eksplozijama sa jedne i druge strane zgrade i da se samo ta zgrada srušila... Čovjek ljudima samo mir može zaželiti u ovom ludilu... Riješenje može biti samo političko - i nešto što je Merkel dobro rekla bi ponovio "Palestinci imaju pravo na državu a Izrael na sigurnost" i tu sve zapinje...

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
10:27 15.05.2021.

godišnje pogine više od 100 tisuća ljudi na poslu ali bitno da se spominje i žali nekoliko novinara kao ovaj što skaču pred metka i idu da snime smrt a na kraju smrt dođe po njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije