Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČINA VJETRA

VIDEO Trajekt Petar Hektorović jedva izbjegao nesreću: Malo je nedostajalo do havarije

Foto: YouTube
1/5
13.11.2019.
u 10:20

Na službenim stranicama Jadrolinije stoji kako je trajekt "Petar Hektorović" dug 91,8 metara, širok 18 metara te može primiti 1080 putnika i 120 vozila

Kolika je snaga valova i vjetra bila jučer, pokazuje i video na kojem se vidi kako je malo nedostajalo da dođe do pomorske nesreće. Posebnim manevrom kapetan Jadrolinijina trajekta ''Petar Hektorović'' spriječio je udar gotovo 92 metra dugog trajekta u pristanište.

Snimku je objavio na Youtubeu Marinko Zubčić. 

– Samo spretna i brza reakcija kapetana trajekta "Petar Hektorović" otklonila je prijetnju udara trajekta u pristanište. Reful vjetra od preko 100 km/h naglo je približio trajekt k pristaništu – izjavio je Zubčić za Morski. 

Na službenim stranicama Jadrolinije stoji kako je trajekt "Petar Hektorović" dug 91,8 metara, širok 18 metara te može primiti 1080 putnika i 120 vozila.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Mohawk
Mohawk
13:22 13.11.2019.

Bio sam u brodu. Sve je prošlo u redu zahvaljujući posadi s kapetanom kojima se od srca zahvaljujem. Kad sam izašao na vrata pramca broda čekala nas je HTV sa reporterkom Silovic i snimateljem. Pitali su me kako je bilo.. Rekao sam da nas je malo ljuljalo, ali smo bili u sigurnim rukama posade Petra Hektorovica. Gosp. Marinko Zubčić ,kojega dobro poznajem, snimao je sve iz vana. Bilo je tu još Visana - g. Ivo Pecarevic , Toni Lincir i drugi. Hvala svima.

IP
info_punkt
19:09 13.11.2019.

"Kolika je snaga valova i vjetra bila jučer, pokazuje i video..." ,,,,,, video ne pokazuje nikakve valove, jer za juga u viškoj luci nema valova. Vjetar dolazi od pravca Milne, pa onda prelazi preko brda što ga dijelom slabi a u uvali je to pravac od Kuta (istočni dio grada) prema luci, a to je ispod kilometra i nikavi ozbiljni valovi se ne mogu razviti, kao što se i vidi na snimci. Jugo za razliku od bure rijetko puše u refulima, ali ovo je jedan od tih slučajeva, pa je malo iznenadio kapetana. Ništa tako spektakularno, niti bi to bila nekakva teška nesreća, više bi brod očešao pristanište uz manja oštećenja na jednom i drugom (zato služe one velike gume/bokobrani na pristaništu).

DU
Deleted user
10:43 13.11.2019.

Koliko vidim na snimci, Hektorović je pokušao pristati u gradu Visu jer se u pozadini vidi samostan Prirovo, a što je bila otegotna okolnost - u ovom slučaju je visoka silueta trajekta (ima unutra i lfit za putnike), inače građenom u Japanu za oceanske uvjete, bila odlučujuća za nalet vjetra u tom opsegu. Olakotno je što grad Vis ima potkovičasti zaljev otvoren prema kopnu RH odnosno oni su tamo iznimno osjetljivi na buru, a ne na jugo koje puše sada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije