Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojit udar

VIDEO Snimljen trenutak kad turski dron uništava ruski Pancir S1

Uništen Pancir S1
Foto: Clash report/Twitter
04.03.2020.
u 14:33

Moćni ruski protuzračni sustav Pancir S1 nedavno je nabavila i Srbija.

Dok se Europa bavi dolaskom migranata kojima je Turska otvorila granice, u Siriji traju žestoke borbe nakon što je 27. veljače ubijeno tridesetak turskih vojnika u tamošnjoj pokrajini Idlib.

Turske snage potpomognute pobunjenicima uzvratile su sirijskim snagama koje pak imaju rusku potporu. Rusija je stoga optužila Tursku da se ne drži obveza iz sporazuma o stvaranju demilitarizirane zone u Idlibu te da umjesto toga pomaže militantima. Novinska agencija RIA citirala je ruskog glasnogovornika ministarstva obrane kako govori da su se "terorističke" utvrde spojile s turskim položajima u Idlibu, što je rezultiralo dnevnim napadima na rusku zračnu bazu u Siriji, Hmeimim.

Turska je u Idlibu pozicionirala vojnu silu koja nalikuje na mehaniziranu diviziju, što krši međunarodno pravo, rekao je ruski glasnogovornik.

Ujedno, na društvenim mrežama pojavila se i snimka uništavanja sirijskog protuzračnog sustava ruske proizvodnje - Pancir-S1. To se prema Twitter stranici Clash Report koja je objavila snimku, dogodilo u noći s 2. na 3. ožujka, u blizini grada Sarakiba. 

Dodaje se da tragovi termalne kamere na sustavu Pancir upućuju na to da je sustav bio aktivan i da se pripremao napasti turski avion. Međutim, turski dron ga je uništio prvi, a iako mu je radar bio aktivan, Pancir ga nije detektirao i presreo projektil.

Zanimljivo i kako je Srbija prije nekoliko dana nabavila jedan od najsuvremenijih kombiniranih sustava PZO – ruski „Pancir S1“. O tome opširnije možete pročitati OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 32

LE
lector2corrector
18:37 04.03.2020.

dobar recept za naše 'susede', ak uopće i pomisle opet poći na RH...

ZA
zagabria4
18:07 04.03.2020.

Tursko ruska ljubav nije dugo trajala

HA
Hanok
17:41 04.03.2020.

Amerika se lijepo maknula, turci i rusi se kolju...EU više nemože sjediti na dvije stolice i čekati da SAD riješi problem. Okrenuli smo leda SAD-u i kako se sada obraniti od Erdoganove politike bez njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije