Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZORNI POTRES

VIDEO Snimka iz zraka: Zagrebačka katedrala ostala bez južnog tornja

Fotografija katedrale iz zraka nakon potresa u kojemu je oštećen desni toranj
Foto: PIXSELL/PIXSELL
1/5
22.03.2020.
u 19:26

U katedrali je stradao i dio kora, a procjena štete tek se treba napraviti.

Toranj zagrebačke katedrale koji je u obnovi oštećen je u jutrošnjem snažnom potresu koji je pogodio zagrebačko područje.

Kako smo pisali danas, golemi kameni križ koji se nalazio na odlomljenom vrhu probio je krov Nadbiskupskog dvora i završio pred prostorijama u kojima boravi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

- Križ je doslovce završio pred kardinalovom sobom. Taj dio Nadbiskupskog dvora posve je uništen i nije više za stanovanje - kazali su nam očevici s Kaptola.

U katedrali je stradao i dio kora, a procjena štete tek se treba napraviti. Napravljena je i snimka iz zraka na kojoj možete vidjeti oštećenje tornja.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar duje912
duje912
21:14 22.03.2020.

pa zašto gospa ili bog nisu zaustavili potres? jer NE POSTOJE!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije