Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi rekordi

Videosadržaji Večernjeg lista pregledani 5 milijuna puta, gledalo ih 757.000 korisnika

Izborni analitičari Večernjeg lista
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/21
07.01.2020.
u 15:31

– Moja očekivanja od multimedijalnog praćenja izbora bila su jako velika, no ove brojke i za mene su iznad svih očekivanja – rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Večernji list i u posljednjem mjesecu 2019. godine nastavio je s obaranjem rekorda na svojim platformama. Predsjednička utrka bila je u središtu zanimanja hrvatske javnosti, a čitatelji su prepoznali naše brojne kvalitetne sadržaje – stručne analize, emisije na Večernjem TV- u, javljanja uživo, praćenja sučeljavanja kandidata... – pa sjajan rezultat nije mogao izostati.

Tako su videosadržaji na našim digitalnim kanalima tijekom prvog i drugog kruga izbora pregledani nevjerojatnih pet milijuna puta, a gledalo ih je čak 757 tisuća korisnika. Najgledanija emisija bilo je sučeljavanje Ivana Anušića, Mate Mijića i Dražana Dizdara, šefova izbornih stožera Kolinde Grabar-Kitarović, Miroslava Škore i Mislava Kolakušića. Ta emisija imala je 167.476 pregleda, a gledalo ju je 114.450 korisnika.

Ukupna gledanost videa u drugom krugu, ako u obzir uzimamo nedjelju i ponedjeljak 5. i 6. siječnja, iznosila je 594.714 pregleda, a gledala su ih 245.984 posjetitelja. Najgledanije bilo je obraćanje Zorana Milanovića nakon pobjede sa 162.031 pregledom, a taj video pogledalo je 123.916 gledatelja. 

Na dan izbora, 5. siječnja, najgledaniji bio je video verbalnog napada na Zorana Milanovića na biračkom mjestu. Imao je 85.582 pregleda, a pogledala su ga 67.994 gledatelja.

Izborni analitičari Večernjeg lista
1/19

Isto tako, toga dana na našem internetskom portalu više od pola milijuna čitatelja pregledalo je naše stranice gotovo četiri milijuna puta. Gotovo identični rezultati postignuti su i dan poslije izbora.

– Moja očekivanja od multimedijalnog praćenja izbora bila su jako velika, no ove brojke i za mene su iznad svih očekivanja. Večernjakov tim imao je zadatak proizvesti prije svega visokokvalitetan i analitičan sadržaj. Veseli me da su naši čitatelji, a od sada očito i gledatelji, prepoznali našu kvalitetu i ostali vjerni jednom od najvećih medijskih brendova u ovom dijelu Europe. Veseli me što su se novinari s dugogodišnjim iskustvom u pisanom novinarstvu odlično snašli u televizijskim okvirima. Kao čovjek koji je proveo jedan dio svoje karijere na televiziji, mogu reći da se naša novinarka Petra Maretić Žonja prometnula u jednu od najkvalitetnijih televizijskih novinarki/urednica ovih izbora – rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Žarko Ivković, šef Večernjakova izbornog tima, također je istaknuo zadovoljstvo ostvarenim.

– Ove brojke, koliko god bile iznenađujuće, u prvom redu pokazuju snagu brenda Večernjeg lista, ali, usuđujem se reći, i kvalitetu naših novinara i urednika. Trudili smo se svojim čitateljima i gledateljima ponuditi objektivnu analizu izborne kampanje i na digitalnoj platformi te se nadam da ih nismo razočarali. U tome su nam svakako pomogli i brojni gosti koji su prošli kroz naš TV studio. Hvala im na tome – kazao je Ivković.

Politička novinarka i voditeljica Petra Maretić Žonja naglasila je: – Jako mi je drago što su reakcije pozitivne i što su gledatelji prepoznali kvalitetu našeg programa. Uspjesi Večernjeg lista dokazuju da je budućnost u spoju novinskog, televizijskog i internetskog novinarstva.   

Odlične rezultate postigli smo i na društvenim mrežama. Na našoj stranici na Facebooku tako su videozapisi vezani za izbore pregledani više od dva milijuna puta, a samo tijekom izbornog dana više od milijun puta. I na Facebooku bio je najgledaniji verbalni napad na Milanovića – pregledan je 168 tisuća puta.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

– Dokazali smo da je Večernji list relevantan medij na društvenim mrežama kojem čitatelji vjeruju. Koliko god se nekome politika možda činila suhoparnom i dosadnom, Večernji list ovdje je pokazao da ona može biti zanimljiva čak i onima koji je inače ne prate. Tim društvenih mreža u Večernjem listu usko surađuje s cijelom redakcijom, od dopisnika do samog uredništva, i upravo to se pokazalo kao recept za uspjeh – kazala je Barbara Toma, šefica odjela društvenih mreža u Večernjem listu te dodala:

– Shvatili smo da moramo reagirati odmah i da nas nitko neće čekati, pa je tako video verbalnog napada na Zorana Milanovića na biračkom mjestu bio najgledaniji na izborni dan. Isto tako, suradnja s dopisništvom iz BiH donijela nam je jedan od gledanijih videa, a riječ je o videu glasanja birača u Mostaru. Također, javljanja naših izvjestitelja uživo iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića omogućila su čitateljima pravi uvid u atmosferu koja je vladala, a isto tako mogli su odmah iznijeti svoje mišljenje. Ovakav uspjeh i rezultati su nam vjetar u leđa za postizanje novih rekorda.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doremifas
08:32 08.01.2020.

Svi se pokajali, samo crkva i vecernji sute ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije