Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DOGOVORU S TURSKOM

VIDEO Ruske snage ušle u bivšu američku zračnu bazu na sjeveru Sirije

Ruske snage ušle u bivšu američku zračnu bazu na sjeveru Sirije
Foto: Rusko Ministarstvo obrane
1/4
15.11.2019.
u 12:22

Rusija i Turska provode zajedničke ophodnje uzduž sirijske granice s Turskom u sklopu dogovora postignutog između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege po dužnosti Tayyipa Erdogana.

Rusija je dopremila jurišne helikoptere i vojnike u zračnu bazu na sjeveru Sirije koju su napustile američke snage, izvijestila je u petak Zvezda - televizijska postaja ruskog ministarstva obrane. 

Naoružana ruska vojna policija vidi se na snimci koju je objavila Zvezda kako dolijeće u zračnu bazu u sjevernoj pokrajini Alepo nedaleko od granice s Turskom.

Taj potez je uslijedio nakon što je američki predsjednik Donald Trump iznenada naredio povlačenje američkih vojnika iz dijelova Sirije prošli mjesec.

Objekti će biti iskorišteni za centar za distribuciju humanitarne pomoći lokalnom stanovništvu, a vojni aerodrom sada kontroliraju sirijske vladine snage čija je saveznica Moskva, navodi Zvezda.

Zvezda je u četvrtak izvijestila da je Rusija uspostavila helikoptersku bazu u zračnoj luci u sjeveroistočnom sirijskom gradu Kamišliju, što će povećati rusku kontrolu nad događajima na terenu.

Rusija i Turska provode zajedničke ophodnje uzduž sirijske granice s Turskom u sklopu dogovora postignutog između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege po dužnosti Tayyipa Erdogana.

Ključne riječi

Komentara 23

AB
abfotokeramika
10:05 16.11.2019.

Maestralno. Kako to putin radi. Koji je to dirigent. Koji su to rezultati. Citav zapad djeluje kraj njega ko kastrirana zloca bez muda.

UN
uvijek.nepokolebljiv
18:26 24.02.2022.

Miroljubivi Rusi pod posvecenom njeznom rukom mirotvorca Putlera Dobrog. (moram tako pisati ako zelim ostati na portalu jer demokratska vizantija moderira demokratski portal)

DD
dr dragon
16:04 15.11.2019.

Jenkiji podvili rep ,čeka se samo kada ga podviju iz Kosova,Vučič jedva čeka da se iskali na nedužnom narodu bez oružja,krvnik je žedan krvi.Na Amere nikad nesmiješ računati. Ufaj se use i u svije kljuse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije