Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Probijanja opsade Lenjingrada

VIDEO Rusija pokazala svoje najmodernije oružje na velikoj vojnoj paradi

Vojna parada u Rusiji
Foto: Wochit
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.01.2019.
u 16:53

Više od 2500 vojnika i pripadnika snaga sigurnosti s 80 komada opreme, uključujući i kontroverzni raketni sustav Iskander-M, sudjelovalo je u paradi

Rusija obilježava 75. godišnjicu probijanja opsade Lenjingrada u Drugom svjetskom ratu, koja je odnijela više od pola milijuna života u tom gradu. Opsada je trajala 872 dana i odnijela stotine tisuća života.

Unatoč velikoj hladnoći u Sankt Peterburgu, mnogo građana okupilo se na središnjem gradskom trgu kako bi gledalo paradu i pozdravilo ratne veterane. Više od 2500 vojnika i pripadnika snaga sigurnosti s 80 komada opreme, uključujući i kontroverzni raketni sustav Iskander-M, sudjelovalo je u paradi koja je počela minutom šutnje za poginule građane i vojnike za vrijeme dvije i pol godine opsade.

Pogledajte video: Velika vojna parada u Rusiji

Na paradi se također mogao vidjeti napredni raketni sustav S-400 i deseci komada druge opreme. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin položio je cvijeće kod spomenika Majke domovine na Piskarjovskom memorijalnom groblju u Sankt Peterburgu.

Komentara 69

DU
Deleted user
18:03 28.01.2019.

Nives je isto pokazala svoje najmoderije oružje.

KO
koki
17:01 28.01.2019.

Da ste jaki, jeste, da ste gladni,jeste.Da su ameri jaki,jesu, da su siromasni ,jesu, Da dolaze kosooki, dolaze. Propalo je i Kinesko i Grcko i Rimsko i otomansko carstvo pa ce i ovo Europsko. Na zalost, sva u potocima krvi

Avatar patkovic
patkovic
21:50 28.01.2019.

oružje i jeste njihov glavni proizvod pored sirovina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije