Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKA ZA NATO

VIDEO Rusi testirali moćni projektil koji juri 4 kilometra u sekundi!

Novi ruski projektil
Foto: Rusko Ministarstvo obrane
1/5
08.06.2019.
u 13:28

- Novi projektili mogu presresti neprijateljske bojeve glave čak i na visinama od 50 kilometara, piše ruski mediji.

Rusija je objavila kako je uspješno testirala novu generaciju projektila presretača dizajniranih za obrambeni raketni štit.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je na Twitteru video lansiranja munjevitog projektila i eksploziju. Nije objavljeno kako se zove novo rusko moćno oružje, no neki strani mediji procjenjuju da se radi o projektilu presretaču PRS-1M. Moguće je da se radi o ključnom projektilu za čuvanje ruskih strateških ciljeva kao i odvraćanje opasnosti od eventualnih neprijateljskih raketa. 

VIDEO Novi ruski projektil u akciji

"Obavili smo još jedno uspješno lansiranje balističke rakete. Nakon serije testova, potvrdili smo da karakteristike novog projektila. I uspješno smo izvršili zadatak ciljanja i udara u zadanu metu", stoji u kratkoj objavi ruskog ministarstva obrane. 

Ruski list Gazeta navodi kako je novi projektil razvijen po uzoru na stariju seriju raketa 53T6 koje su letjele nekoliko puta brže od metka i već u nekoliko sekundi postizale brzinu od 3km u sekundi. 

Modernizirana verzija koja je sada testirana ostvaruje brzinu od 4 kilometra u sekundi.

"Novi projektili mogu presresti neprijateljske bojeve glave čak i na visinama od 50 kilometara", piše Gazeta.

Komentara 134

NE
Neonacionalist
13:44 08.06.2019.

Ako išta Rusi znaju onda znaju praviti rakete i tu im nema ravnih .

Avatar B
B
18:51 08.06.2019.

Rusi su u 3 dana potukli do nogu velikog američkog "partnera" Gruziju, a Amerikanci su samo preplašeno gledali i nisu izvršili ni jedno od svojih velikih obećanja. Isto tako su temeljito i ekspresno potukli američke igrače u Siriji, u koje su Amerikanci uložili desetine milijardi dolara. Amerikanci su poniženi, ali nemaju šta, a onaj Trump se prijeti malo Sj.Koreji, malo Iranu, malo Venezueli, ali ne usude se ugristi, jer Rusi stoje iza svih. Smiješni su već pomalo.

IV
IvanZadar
16:47 08.06.2019.

A koje moga sa Rusima u raketiranju. Daleko su iza svih mogu ih gledat samo u leda.Ameri kasne do trideset godina iza Rusa.Ameri mogu samo sa trecim zemljan nadmecat se i glumit silu. Nitko nepise o gospodarskom forumu u Sankt Peterzburgu. Rusi i Kinezi prave stotine milijardi biznisa. A sledece god zavrsava se plinovod SILA SIBIRA dice Rusiji kapiti ogromne milijarde.Sve to ide za kinu plinovod a gradit cese iza Indiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije