Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO NEZADOVOLJSTVO

VIDEO Restoran u Nici otvorio unatoč zabrani. Gosti vikali: 'Sloboda, sloboda'

Foto: Screenshot
1/2
27.01.2021.
u 17:37

Restorani i barovi u Francuskoj zatvoreni su od listopada. Stanovnici Pariza kazali su da su i oni svjedočili sličnom neposluhu u svojem gradu.

Restoran u Nici otvorio je u srijedu vrata gostima unatoč nacionalnoj karanteni zbog pandemije Covida-19, što je znak sve veće frustriranosti građana zbog ograničenja koja bi francuska vlada mogla i postrožiti u danima koji dolaze.

Gosti su napunili restoran Poppies čiji im je vlasnik Christophe Wilson poslužio njoke i ragu od govedine. Policija je pozvala Wilsona na razgovor u policijsku postaju, ali nije prekinula ručak niti izbacila goste iz restorana.  Gosti su izvikivali "Sloboda, sloboda" nakon odlaska policajaca.

Restorani i barovi u Francuskoj zatvoreni su od listopada. Stanovnici Pariza kazali su da su i oni svjedočili sličnom neposluhu u svojem gradu.

 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pod pritiskom je liječnika i epidemiologa da uvede treću nacionalnu karantenu prije nego počne dominirati nova britanska varijanta koronavirusa, budući da broj hospitaliziranih i umrlih zbog covida-19 kontinuirano raste.

Ispitivanje javnog mnijenja čiji su rezultati objavljeni u srijedu pokazalo je da se većina Francuza protivi strogoj karanteni poput one prošlog proljeća, kada su bile zatvorene škole, a dom se smjelo napustiti samo u posebnim slučajevima.

Istovremeno, stotine vlasnika restorana i klubova te konobara prosvjedovalo je u srijedu u središtu Sofije protiv vladine odluke da kafići, restorani ostaju zatvoreni dok se druge mjere ublažavaju.

Oko 1500 ljudi je udarajući u prazne zdjele na velikoj hladnoći demonstriralo pred zgradom vlade, tražeći od premijera Bojka Borisova da ponovno razmotri spornu odluku, dopusti im da rade i isplati naknadu za radnike koja kasni.

Bugarska, koja bilježi pad broj zaraženih, u veljači planira otvoriti škole, trgovačke centre i teretane, ali na mjesec dana produžiti zabranu rada kafićima i restoranima.

Komentara 20

DU
Deleted user
17:55 27.01.2021.

To je samo početak. U Beču je za 31.01. najavljena velika demonstracija protiv terora politike!!!

IV
IvanSplit
18:18 27.01.2021.

Vrjeme je sve otvorit dosadili su vise bogu i vragu.Strpali petsto miliona naroda u kavez. Puno puta citamo u medijima pisu nema demokracije u Rusiji ovi strpali sve u prdekanu.Ko ce odgovarat za ogromne stete koji su napravili narodu.Mnogi suu i psihicki obolili.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
21:00 27.01.2021.

Taj lockdown ostavlja strašne posljedice na mladu generaciju. Na maturante, studente, na mlade ljude koji su tek krenuli na tržište rada. Toliko se dugo i puno uplaćiva u zdravstveni sustav da su trebali svi biti spremni na ovo. Ali umjesto tog trpaju se guzice političarima! I sad smo prisiljeni ostati bez sadašnjosti i budućnosti, jer oni nisu u stanju zaštititi stare i bolesne?! Tko je za sve kriv? Mladi? Ne! Stari? Ne! POLITIČARI su za sve krivi i protiv njih treba prosvjedovati, svaki dan iz dana u dan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije