Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAŠENJE OTEŽAVA BURA

VIDEO Vatrogascima na Zrću u pomoć stigao i kanader: Gori borova šuma

Foto: Screenshot/Facebook DVD Novalja
1/3
18.07.2020.
u 10:58

Požar je bio pod kontrolom oko 7 sati, sad se vrši gašenje - kazali su nam vatrogasci

U noći s petka na subotu iz još neutvrđenih razloga došlo je do požara na Zrću gdje je gorila borova šuma. Vatrogascima u pomoć došao i kanader. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović kazao je Hini da im pomoć iz zraka treba zbog bure koja puše, te zbog činjenice da je šuma neuređena i teže prohodna.

"Mi požar jesmo zaustavili, tu je 57 vatrogasaca s 15 vozila, ali trebamo pomoć iz zraka da se presječe širenje u jednoim pojasu. Na terenu su vatrogasci iz Paga i Kolana, te Novalje, Otočca i Senja i vjerujem da ćemo do podneva požar potpouno staviti pod kontrolu, ali će tu morati ostati ljudi cjeli dan i cijelu noć", rekao je Ostović.

Pojasnio je da je riječ o terenu s debelim slojem borovih iglica te bi se moglo nastaviti širenje, posebno ako bura ne prestane puhati.

- Prvu dojavu dobili smo oko 4:15. Požar je bio pod kontrolom oko 7 sati, sad se vrši gašenje - kazali su nam iz DVD Novalja. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

LE
lector2corrector
09:19 18.07.2020.

gorjela ima jedno, a gorila posve drugo značenje

DH
dalibor.hren
09:09 18.07.2020.

Je li ovo jedini način da se maknu partijaneri? Inače, gašenje se ne vrši, vrši se žito, a požar se gasi!!!

BO
boovuu
14:51 18.07.2020.

kad nemogu partijati mladi neka partija neko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije