Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI SU SPAŠENI

VIDEO Potonula megajahta nakon velikog požara, mediji hvale potez hrvatskog kapetana

Megajahta potonula nakon požara
Foto: YouTube
1/3
27.08.2020.
u 13:03

Talijanski mediji hvale prisebnost kapetana broda hrvatske nacionalnosti. On je na vrijeme shvatio što se događa te je naredio zatvaranje golemih tankova u kojima se nalazilo više od sedamdeset tisuća litara dizela, a time je izbjegnuta još veća ekološka katastrofa.

Nedaleko Sardinije, veliki je požar zahvatio megajahtu Lady MM koja je na kraju i potonula. Naime, na jahti je bilo 17 članova posade i putnika koji su spašeni i u dobrom su stanju. 

Kapetan Jahte je Hrvat, kao i još pet članova posade, a Veleposlanstvo iz Rima je u stalnom kontaktu s njima. 

Protupožarni alarm se na jahti oglasio oko 6 ujutro, a u trenutku izbijanja požara nalazila se oko pedeset nautičkih milja od Capo Comino. 

Lokalne su službe odmah pokrenule akciju spašavanja u kojoj su sudjelovala dva broda i helikopter. Po njihovom dolasku na brodu su vidjeli samo vatru i dim no nisu zatekli nikoga od članova posade.

Kasnije se doznalo da su u panici napustili brod na motornom gumenjaku te da su svi živi i zdravi. Brodovi su ih presreli i odvezli na sigurno.

Talijanski mediji hvale prisebnost kapetana broda hrvatske nacionalnosti koji je na vrijeme shvatio što se događa te naredio zatvaranje golemih tankova u kojima se nalazilo više od sedamdeset tisuća litara dizela, a time je izbjegnuta još veća ekološka katastrofa. 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:22 27.08.2020.

Pa kad i od kud je to Hrvat bježao glavom bez obzira?!

TO
Tomi
14:18 27.08.2020.

Pa Hrvat je to,sto su ocekivali

DU
Deleted user
16:14 27.08.2020.

Postupak po protokolu. Da nije slijedi niz sudskih postupaka protiv doticnog. Cemu cudenja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije