Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svima dostupno cjepivo

VIDEO Poslušajte Plenkovićevu poruku za veliki koncert Vax Live

09.05.2021.
u 13:08

U poruci je premijer istaknuo kako ćemo ovu pandemiju pobijediti jedino onda kada većina svjetske populacije bude u poziciji da može primiti cjepivo te je pozdravio napore ove inicijative koju će Hrvatska nastaviti podržavati na međunarodnoj razini.

Koncert Vax Live trebao bi ujediniti svijet u pandemiji, podignuti svijest o cijepljenju i potaknuti svjetske čelnike, posebice one iz bogatijih zemalja, da se više angažiraju na globalnoj razini te da osiguraju da cjepivo bude dostupno i siromašnim zemljama.

Organizira ga inicijativa Global Citizen. Među osobama koje su dale podršku inicijativi je i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je snimio videoporuku.

U poruci je premijer istaknuo kako ćemo ovu pandemiju pobijediti jedino onda kada većina svjetske populacije bude u poziciji da može primiti cjepivo te je pozdravio napore ove inicijative koju će Hrvatska nastaviti podržavati na međunarodnoj razini. 

"Već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je u potpunosti promijenila naš način funkcioniranja, način života, utjecala je i na naše zdravstvo, ekonomiju i financijsku stabilnost. Hrvatska je bila predsjedavajuća u Vijeću Europske unije na početku pandemije te smo pokrenuli nekoliko inicijativa te moramo nastaviti biti solidarni u borbi protiv COVID-19. Podržavam inicijativu Global Citizen koja će mobilizirati svakog pojedinca na planeti jer ćemo pandemiju okončati samo kada cijela populacija bude u mogućnosti da može primiti cjepivo. Bit ćemo zemlja koja podržava ove aktivnosti", rekao je u video poruci predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

"Sudjelovanjem u inicijativi jačamo svijest o važnosti cjepiva. Hrvatska se zalaže za snažniju globalnu solidarnost kako bi većina svjetske populacije bila u poziciji primiti cjepivo. To je jedini način da okončamo COVID - 19 i vratimo se našem načinu života!", napisao je na svom Twitteru premijer i objavio video poruku. 

 

Komentara 10

DU
Deleted user
13:49 09.05.2021.

Cjepiva koja su trenutno u upotrebi eksperimentalna su cjepiva i nikada prije nisu korištena na ljudima; za njih je izdano tek privremeno odobrenje za upotrebu

DU
Deleted user
15:32 09.05.2021.

govor čovjeka koji okreće glavu na kriminal , država mu u rasulu, zagreb i petrinja razrušeni, zdravstvo i školstvo na koljenima.. tko je on

TE
Tetka
14:14 09.05.2021.

Odvratno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije