Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon okrutnog ubojstva Tihomira Vilčeka (38) u dvorištu njegova oca u Gornjem Miholjcu

Video: Policija pretražuje cijeli Gornji Miholjac tragajući za počiniteljem mučkog ubojstva

30.11.2008.
u 18:09

SLATINA - Petnaestak minuta nakon dojave o stravičnom ubojstvu, u Gornji Miholjac stigle su jake policijske snage.

Dovedeni i psi
- Prometna policija je na ulaznim i izlaznim punktovima iz sela nadzirala promet, inspektori kriminalističke policije i temeljne policije obavili su nekoliko desetaka obavijesnih razgovora s mještanima i članovima obitelji, te detaljno pretražili dvorište u kojem se dogodilo ubojstvo te najuže susjedstvo, a pripadnici interventne policije su uz pomoć potražnih pasa pronalazili tragove koji su ostali iza počinitelja ovog ubojstva.

Fotogalerija: Policija traži drskog ubojicu

Gornji Miholjac: S nekoliko hitaca ubio 37-godišnjaka u njegovom dvorištu

U potragu su uključene sve raspoložive snage, kaže Slavko Kopjar, načelnik PU virovitičko-podravske, potvrđujući da se potraga odvija bez prekida, te da će policija pretražiti svaki metar sela Gornji Miholjac.

Pucnjava iz oružja u subotu je oko 17,35 sati prekinula slavonsku seosku idilu. U klasičnoj “sačekuši”, uobičajenom obliku likvidacije nepoćudnih osoba, kakve su se dosad događale na gradskom asfaltu, u dvorištu svoga oca Ivana ubijen je Tihomir Vilček (38), otac dvoje maloljetne djece.

Gornji Miholjac, jutro nakon ubojstva, video: D. Šantoši

Proizvodio duhan
Bio je vlasnik obrta za proizvodnju plastične stolarije Tehnoplast i uspješni poljoprivrednik, proizvođač duhana, koji je mukotrpnim radom u posljednjih desetak godina svojoj obitelji sagradio jednu od najljepših kuća u selu. Mještani pričaju da je Tihomir bio vrijedan, dobar, da je pomagao svakome kome je pomoć bila potrebna.

Volio je društvo, ali sebe nije štedio da bi supruzi Zorici i malodobnim sinovima osigurao pristojan život. Prema prvim informacijama, pucnjevi su stigli iz smjera štaglja. Tihomir Vilček pogođen je s tri hica, a nekoliko se metaka zabilo u zid kuće.

- Nisam vidio nikoga. Bio je mrak. Ubojica se vjerojatno skrio u blizini, a ispalivši tri metka, pobjegao je prema štaglju i izgubio se - kazao nam je neutješan otac.


'Samo je raširio ruke i umro'

- Taman smo završili svinjokolju, a poslije toga smo večerali. Prijatelji i rođaci su otišli kući, pa je i Tihomir sa suprugom Zoricom i sinovima krenuo prema kombiju u dvorištu, kako bi i oni krenuli kući. Zorica se vratila po kolače, krenuli su van, a onda je tri puta opalilo. Bum, bum, bum… Mislio sam da djeca bacaju petarde, a kada sam otvorio vrata, vidim sina kako leži na zemlji usred dvora. Brzo sam došao k njemu, uhvatio sam ga za glavu, primijetio sam krv i povikao sam - dajte krpu! Kada sam ga pogledao, a on je samo, kao Isus Krist, raširio ruke i umro, ispričao je novinarima posljednje Tihomirove trenutke otac Ivan Vilček (62), kojem je sin preminuo na rukama. - Da je stariji unuk naišao samo koju sekundu ranije, mogao ga je pogoditi jedan metak koji se zabio kod vrata - kaže Ivan Vilček.


Zadnje ubojstvo davne 1945.

- Sve dok je ubojica na slobodi, ovo selo neće imati mira. Plašimo se izaći na ulicu, ne znamo smijemo li pustiti djecu van, kada ubojica slobodan negdje šeta selom - kažu uplašeni mještani koji surađuju s policijom. Najstariji stanovnici, pak, kažu da je u selu bilo samoubojstava, ali da se je posljednje ubojstvo vatrenim oružjem dogodilo još 1945..

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije