Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLJETNO ZASJEDANJE

Video: Pogledajte prvu molitvu biskupa u novoj zgradi HBK

Frank Lloyd Wright
Foto: Reuters
1/2
29.03.2011.
u 11:39

Biskupi će sa zasjedanja uputiti posebno pismo vjernicima u povodu popisa stanovništva

Hrvatski biskupi započeli su utorak ujutro svoje prvo zasjedanje u novoj zgradi Hrvatske biskupske konferencije na zagrebačkom Ksaveru, koja još nije posve dovršena i javnosti je predstavljena prošloga tjedna te odmah podigla pravu buru u javnom i medijskom prostoru.

Zasjedanje biskupa počelo je molitvom u dvorani na prvome katu, a sve je pozdravio predsjednik HBK mons. Marin Srakić, biskup đakovačko-osječki, uputivši posebne pozdrave novom biskupu dubrovačkom mons. Mati Uziniću, što su ostali biskupi pozdravili pljeskom.

- Na ovom zasjedanju najviše pozornosti posvetit ćemo onome što je do sada učinjeno u pripravi za dolazak Svetoga Oca - rekao je mons. Srakić i najavio posebnu pismo vjernicima u povodu skorašnjeg popisa stanovništva. Pretpostavlja se da će biskupi pozvati vjernike da se bez uvijanja izjasne o svojoj katoličkoj vjeroispovijesti, jer je kardinal Josip Bozanić na prošlotjednoj konferenciji za novinare upravo kod predstavljanja nove zgrade HBK rekao kako netko smišljeno u Hrvatskoj želi prikazati da katolika ima manje nego u stvarnosti.

- Želim vam da se mnogo naradimo i mnogo mudrih zaključaka donesemo - rekao ja mons. Srakić kolegama biskupima na početku zasjedanja, a o čemu su biskupi sve raspravljali, doznat će se na konferenciji za novinare u četvrtak u podne.

Komentara 98

OB
-obrisani-
16:01 29.03.2011.

Okolo politi benzinom.

SI
sinaj
16:37 29.03.2011.

Rambo 9 je napisao/la: ________________________ Ako budete previše čitali VL postat će te kao Rambo. I da, shvatite ovo kao prijetnju ehehehe

FT
Fra tetka
19:06 29.03.2011.

Kakvo im je to luđačko mrmljanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije