Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA SVIJETU

VIDEO Pogledajte kako su tekle pripreme za otvaranje jedne od najvažnijih izložbi u Zagrebu

Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/18
10.02.2021.
u 12:15

Svi će imati priliku naučiti ili se prisjetiti velikih hrvatskih imena od 12. veljače kada se u Meštrovićevu paviljonu odnosno Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvara “Hrvatska svijetu”

Oni su svojim djelovanjem, izumima i uspjesima zadužili sve nas, ali i cijeli svijet, a sada je vrijeme da se mi odužimo njima i to tako ih se prisjetimo i odamo im počast na način na koji zaslužuju – izložbom kakva još nije organizirana.

Pod nazivom “Hrvatska svijetu” Večernji list, naime, otvara izložbu o velikanima, istaknutim znanstvenicima, izumiteljima, književnicima, umjetnicima i istraživačima hrvatskog podrijetla koji su u nasljeđe svijetu ostavili svoje izume, knjige, umjetnička djela, pronalaske i znanje, a Hrvatskoj još i veliki ponos.

Nažalost, za mnoga imena ili postignuća mnogi u Hrvatskoj nisu ni čuli, no svi će imati priliku naučiti ili prisjetiti se velikih hrvatskih imena od 12. veljače kada se u Meštrovićevu paviljonu odnosno Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvara “Hrvatska svijetu”.

POGLEDAJTE KAKO SU TEKLE PRIPREME ZA IZLOŽBU

 

Komentara 1

IS
istinomer
17:44 10.02.2021.

Tesla , veliki naučnik i Srbin , ali ponekad zloupotrebljen . Nedavno ga Amerikanci zloupotrebili u svojoj pokajničkoj akciji ,, Vi ste svet'' , kada se Srbima zahvaljuju rečima ,, Vi ste svetu dali svetlost '' , misleći na Tesline izume iz elektrotehnike , sve u pokušaju da se operu za neviđeno bombardovanje i ocrnjivanje Srbije i direktno stavljanje na stranu srpskih neprijatelja , u ratovima koje su ti srpski neprijatelji izazvali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije