Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETI MU POTONUĆE

VIDEO Pogledajte dramatično spašavanje posade s nizozemskog broda

Foto: Screenshot
06.04.2021.
u 13:51

Neki od 12 članova posade skočili su u ocean prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube

Posada nizozemskog teretnog broda evakuirana je po olujnom vremenu kod Norveške obale u ponedjeljak, rekli su u utorak lokalni dužnosnici, dok je brod ostao ploviti i prijeti mu potonuće.

Neki od 12 članova posade skočili su u ocean prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube, vidi se na videu koju je objavio Norveški centar za koordinaciju spašavanja.

Svi su na sigurnom, ali plovilu koje je trenutačno na Sjevernom moru oko 130 kilometara od obale prijeti potonuće, rekao je norveški dužnosnik.

"Brodu je tijekom noći otkazao glavni motor", rekao je za NRK Hans Petter Mortenson iz Norveške obalne uprave.

"Postoji rizik da se prevrne i potone", rekao je Mortenson i dodao da bi to moglo prouzročiti izlijevanje dizela i loživih ulja iz spremnika.

Izgrađen 2015. i registriran u Nizozemskoj, Eemslift Hendrika brod je za prijevoz jahti i manjih plovila na palubi, prema podacima tvrtke Starclass Yacht Transport sa sjedištem u Monaku.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar gusjenica
gusjenica
16:00 06.04.2021.

Hebeš ti svu ovu moju ekologiju. Ovi poskakali u more i čekamo da brod izlije naftu u more ??

MP
miroslav.petkovic.7564
18:46 06.04.2021.

Hahaha u mog prijatelja iz Imitskog novi A6 prije tri godine posa u Zagreb motor total schade pitali ga treba li mu jos jedan motor do Zagreba...Drugo Moskvic ne znam ali Lada, je bila izvrsna autoo za to vrjeme ...Ladudu Nivu necu spominjat jednostavno Nivu ne mozes slomit.

MP
miroslav.petkovic.7564
16:13 06.04.2021.

Uvjek hvale americku tehnologiju a brod star pet godina otkaza motor strava...A da jevruski brod kako bi se smijali...Sta kazu domaci amerikanci na ovo. Cepiga je inzinjer mehanike..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije