Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR GUTA ZEMLJU

VIDEO Pogledajte apokaliptične prizore iz Kalifornije: 'Mislila samo da ćemo živi izgorjeti'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.10.2020.
u 10:19

Nikki i suprug Kevin, oboje 52-godišnjaci, vratili su se u srijedu do mjesta gdje su živjeli i našli ostatke doma kojeg je progutala vatra.

Nikki i Kevin Contant pobjegli su u nedjelju iz svojeg doma nakon što se požar koji hara Kalifornijom približio njihovoj kuću u mjestu Santa Rosa. Dok su u daljini slušali kako pucketa drveće koje gori i kako eksplodiraju spremnici propana, spremali su stvari u automobil i počeli bježati.

– Mislila samo da ćemo živi izgorjeti. Stvarno sam to pomislila, bilo je užasno – rekla je Nikki Conant.

Nikki i suprug Kevin, oboje 52-godišnjaci, vratili su se u srijedu do mjesta gdje su živjeli i našli ostatke doma kojeg je progutala vatra.

– Kao da je dio mene nestao, izgorio u vatri. Sve što smo izgradili, sve što smo stekli nestalo je – tužno govori Nikki dok gleda prema izgorjelom kokošinjcu gdje su izgorjele njene kokoši, javlja ABC 6News.

Ovaj bračni par, kao i 70 tisuća osoba s tog područja, dobio je naredbu o evakuaciji iz ove vinske regije koja se nalazi sjeverno od San Francisca. Požar je uništio najmanje 143 objekta, među kojima je najviše kuća i vinarija.

Plamen se i dalje širi područjem uništavajući sve pred sobom.

– Svaki put kada pokušamo napraviti neke kontrolne linije, vatra nam dođe s boka i moramo se povući – objašnjava Mark Brunton, šef vatrogasne službe.

Dužnosnici su zatražili da im se pridruži još vatrogasnih ekipa, a na zahtjev vatrogasaca isključena je struja za 3100 kućanstava u okrugu Napa.  

Sve je teža borba s golemim požarom, a vjetar koji brzo širi požar natjerao je dvojicu vatrogasaca da se bace na zemlju i prekriju posebnim pokrivačem kako bi se spasili od vatre. Srećom, prošli su neozlijeđeni. Ovo je treći slučaj ovog mjeseca da su se vatrogasci morali koristiti ovom vrstom opreme.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gordon
Gordon
13:45 01.10.2020.

Zar jos nisu ugasili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije