Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA SNIMKA

VIDEO Pilot objavio ono što putnici ne vide: Evo kako izgleda slijetanje iz druge perspektive

Screenshot
17.10.2020.
u 14:34

U jednom trenutku zrakoplov se počinje spuštati u oblake, a vrh jedne planine nalazi se odmah ispred njega.

Ako se bojite letenja, onda ovaj video ne biste trebali gledati. Jedan je pilot, naime, objavio što on vidi tijekom leta, a putnici ne vide.

Pilot Qatar Airwaysa Sandeep Varma objavio je na svom profilu na Twitteru slijetanje zrakoplova u zračnu luku Queenstown na Novom Zelandu.

Na snimci se vidi kako zrakoplov leti iznad oblaka okružen vrhovima planina. U jednom trenutku zrakoplov se počinje spuštati u oblake, a vrh jedne planine nalazi se odmah ispred njega. Nekoliko sekundi leti kroz potpunu maglu, a u drugom trenutku prošao je kroz oblake i letio prema pisti za slijetanje.

Iako zrakoplov leti točno određenim smjerom uz navigaciju, malo je onih koji se nisu zapitali hoće li čitav izaći iz oblaka. No to je nešto s čime se piloti susreću gotovo svakodnevno, a putnici ne znaju. I bolje je tako! Isti pilot objavio je i zanimljivu snimku slijetanja – na najkraću moguću pistu:

Ključne riječi

Komentara 8

SE
sesede
15:55 17.10.2020.

Niko da pomene kontrolora leta koji sve ovo vodi a pilot postupa po njegovim instrukcijama!

BE
belototo
15:45 17.10.2020.

dakle bas nista novo, a kaj je najbolje, pilot u ovim trenucima uopce ne gleda kroz prozoro nego u senzore ispred sebe

DU
Deleted user
14:45 17.10.2020.

A jeste i vi u vecernjem napredni ko i drzava vam, Pa ovakvih videa imas mali milion na youtube i to vec godinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije