Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI RAT

VIDEO Pad Priljeva: Kako su tekle završne borbe za Vukovar

Foto: Screenshot
1/3
17.11.2018.
u 08:51

Obranu priljeva su činili pripadnici koji su branili Lužac, rekao je pukovnik Ivica Arbanas.

Napadi početkom studenog 1991. godine kulminiraju s pojačanim djelovanjem na pravcu Lužac-Priljevo s ciljem razdvajanja Borovog naselja i Vukovara. 

- Obranu priljeva su činili pripadnici koji su branili Lužac. Dio snaga od Borovog naselja je prebačen da na neki način pomogne da snage ne krenu prema Borovom naselju - objasnio je pukovnik Ivica Arbanas.

Kako su tekle završne borbe za Vukovar pogledajte u videu koji Večernji list donosi u suradnji sa Studiom23.

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
11:00 17.11.2018.

Iskreno se nadam da će jednog dana netko uspjeti analizirati Vukovarsku bitku i spomenuti sve sudionike koji su dali doprinos da se Vukovar u okruženju održi tako dugo. Za nevjerovati je koje je herojstvo bilo potrebno braniteljima Vukovara pred takovom najezdom, tada izuzetno moderne i vrhunski opremljene vojske i nahuškanih Srba iz RH, ali i Srbije i bivše juge, nažalost i jednog dijela hrvatskih i drugih Jugoslavena, od strane specijalnih snaga u operaciji koju je vodila SDB , mjesecima prije bilo kakovih sukoba na tom području.U analizama se nebi se smjelo zaboraviti spomenuti ogromnu ulogu hrvatskih pilota Vukušića i Živkovića i slavonskih Zrakoplovaca koji su donosili život hrvatskim braniteljima u Vukovarskoj bolnici kap po kap, plazme i medicinskog materijala iz neba su dostavljali sa avionima dvokrilcima koji se čuju kilometrima, a lete tako sporo da ih lovačkom puškom oboriti možeš, ali oni za to nisu marili, željeli su pomoći. Ni kad je Vukovar pao oni nisu te krvnike puštali na miru i nažalost poginuli poćetkom prosinca. Sretan sam što imamo Hrvatsku ma kakva god bila, jer znam kakva bi bila da smo rat izgubili.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:36 17.11.2018.

Tada jos nismo bili spremni unatoc nevjerovatnim podvizima hrvatskih ratnika, koji su JNA i Cetnicima jednom zauvjek u Vukovaru slomili kraljeznicu. Cekali smo malo dok je vrijeme sazrelo dok smo mi bili spremni i za cetri dana je banda otjeranana sa minimalno zrtava. Zbog tog mudrog i genijalnog poteza Tudjmana mu vjecna hvala i slava.

DU
Deleted user
09:56 17.11.2018.

Imamo Hrvatsku? Hrvatsku u kojoj je Tomica Mercep ratni zlocinac a Vukovarski cetnik Vojislav Stanimirovic narodni zastupnik u Hrvatskom drzavnom saboru. Hrvatsku u kojoj se suti o Veleprometu,o Drvenoj pijci o zloglasnoj pekarni "Rajšić" iz koje nitko nije izisao ziv,a iz nje je u potocima tekla hrvatska krv. Na Veleprometu je samo ubijeno najmanje 600 Vukovaraca. Pricali se ikad o sudbini vukovarski zena i majki? Imamo Hrvatsku u kojoj i danas do gola svlace i ponizavaju hrvatske ljude,kao inspektora Kajkica onomad?Zasto? Zbog istine? Ima Hrvatsku u kojoj ni dana,27 godina poslije nikog iz "naseg" Drzavnog odvjetnistva nije briga kroz sto je prosao hrvatski Tigar Vilim Karlovic. Imamo Hrvatsku u kojoj smeta Robert Valdec i "Istraga". Hrvatsku u kojoj i danas u Borovu Selu stoji nadgrobni spomenik Vukasinu Soskorcaninu,na kome pise,citiram: "I sad gledam Borovo, rođeno moje selo, braću i sestre i srpske borce. Moje bitke biju žestoko, ponosno dižu čelo i srpske zastave visoko i tvrdo na srpskoj zemlji stoje.” Pitam vas sve: cija je zemlja Borovo Selo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije