Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLA TONE TEŽAK

VIDEO Ovakav krokodil bio je rijedak primjerak, no tragično je završio: Vjerovali su da je zli duh

Krokodil
Foto: Reuters/PIXSELL
11.08.2020.
u 10:44

'Demonskog' krokodila, kako su ga sami prozvali, uhvatili su mrežom s oštricama u rijeci Kayubesi u ponedjeljak navečer nakon čega su ga držali u zarobljeništvu. Dva dana kasnije, krokodil je uginuo

Više od četiri metra dugačkog, pola tone teškog i 50 godina starog krokodila uhvatili su lokalni stanovnici u selu Bangka Belitung Islands u Indoneziji nakon što ih je opasna životinja, tvrde, godinama terorizirala.

''Demonskog'' krokodila, kako su ga sami prozvali, uhvatili su mrežom s oštricama u rijeci Kayubesi u ponedjeljak navečer nakon čega su ga držali u zarobljeništvu. Dva dana kasnije krokodil je uginuo.

Krokodila su prevezli bagerom dok su svi slavili njegovu smrt jer je navodno proteklih godina napao nekoliko ljudi.

Nakon što je uginuo, odrezali su mu glavu.

 

Seljani su tražili da se njegovo tijelo i glava zakopaju posebno kako ih ne bi ponovno lovio budući da su vjerovali da je krokodil zapravo zli duh.

Čelnici agencije za zaštitu prirode pregovarali su sa seljacima tražeći od njih da im predaju zarobljenu životinju koju bi potom prevezli na sigurnije mjesto, no oni su to odbili zbog svojih uvjerenja.

– Postojalo je vjerovanje da krokodil ne bi trebao izaći iz sela zato što je vrag – doznaje se.

Prije nego što su ga zakopali, stručnjaci su pregledali uginulu životinju i zaključili su da je stara 50-ak godina te da uopće nije imala zube.

Ključne riječi

Komentara 2

JW
Jim West
11:36 11.08.2020.

Neukost i primitivizam te jadna plemenita, veličanstvena životinja strada... Ali oni tamo vjerojatno još i ljude jedu pa me to ne čudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije