Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
orkanski udari vjetra

VIDEO Snažno nevrijeme na Jadranu: Valovi do 6 metara, kamenje na cestama, potopljene brodice...

Nevrijeme u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.12.2020.
u 09:12

Meteorološka postaja na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tijekom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom su području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split. Meteorološka postaja na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tijekom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split.

U Brodarici kod Šibenika noćašnje jako jugo potopilo je neke brodice i izbacilo veliko kamenje na prometnice. Građani saniraju posljedice nevremena i spašavaju svoje potopljene brodice.

Video: Nevrijeme u Brodarici kod Šibenika

Dalmacija Danas javlja kako su poplavili niži dijelovi obale, a nakon duže vremena more je povremeno plavilo veći dio splitske Rive. Najveći valovi more su dobacivali gotovo do Dioklecijanove palače.

Snažno nevrijeme zahvatilo je i Lovran. Čitatelj nam je poslao snimku snažnih udara vjetra.

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz  DVD-a Kaštel Gomilica. I splitsku rivu su zapljuskivali snažni valovi, povremeno izlijevajući more. U Operativnom vatrogasnom centru Split su rekli kako je to uobičajeno u ovo doba godine te da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije