Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE AKCIJU

VIDEO Nizozemci u zadnji tren spriječili teroriste: Planirali pokolj auto-bombom i kalašnjikovima

Foto: Screenshot
1/3
28.09.2018.
u 09:55

Istraga je trajala mjesecima, a policija je otkrila kako je glavni u grupi 34-godišnjak iz Arnhema, porijeklom iz Iraka.

Nizozemska policija uhitila je u četvrtak sedmero ljudi zbog optužbi za planiranje velikog terorističkog napada. Policijska akcija provedena je u gradovima Arnhem i Weert.

Istraga je trajala mjesecima, a policija je otkrila kako je glavni u grupi 34-godišnjak iz Arnhema, porijeklom iz Iraka. Njega su optužili i da je prošle godine pokušao otputovati na područje tzv. Islamske države. Njegovi suradnici stari su između 21 i 34 godine, a dvojica među njima također su optužena za pokušaj priključivanja borcima Islamske države.

Pogledajte akciju nizozemske policije

Cijela akcija pokrenuta je u travnju ove godine nakon saznanja obavještajne i sigurnosne službe. Informacije su govorile kako grupa želi provesti napad na jednom velikom događaju u Nizozemskoj.

Napad su planirali izvesti samoubilačkim prslucima i kalašnjikovima na jednoj lokaciji dok su na drugoj htjeli aktivirati auto-bombu. Krenuli su tako u potragu za oružjem i bombama te materijalom za izradu jedne ili više auto-bombi. Također su tražili i gdje mogu vježbati gađanje oružjem te rukovati bombama.

Akciju uhićenja proveli su specijalci, a sve su nadgledali helikopteri. Policija ja objavila i snimke akcije te je tužiteljstvo objavilo kako su prilikom uhićenja pronašli pet pištolja. 

Komentara 32

ZI
zimerman
11:09 28.09.2018.

Još uvijek većina Europljana nije shvatila šta im se u stvari dešava i šta će se desiti. Ljevicari tako pametno i pismeno ispiraju mozak ljudima tako da niko više ne obraća pažnju na činjenice

SM
smalto
10:15 28.09.2018.

Ispala pomahnitala bolesnica iz Berlina gora od Hitlera. S njim smo bar znali na cemu smo, a ona kirurskim zahvatima, podlo i podmuko vrsi teror nad Europom.

Avatar taqa
taqa
11:38 28.09.2018.

Stvarno imaju čvrstu vjeru da nas potamane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije