Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO NIJE ZNAO GDJE JE

VIDEO Ribari je izvukli iz mora nakon što je satima plutala, a onda je otkrila svoju potresnu priču

Foto: Screenshot
1/3
29.09.2020.
u 19:53

Dvojica ribara Ronaldo i Gustavo u prvom trenutku mislili su da je komad drva u moru, sve dok ona nije dignula ruku pokušavajući ih dozvati. Iako su pokušavali komunicirati s njom, nije im uspjelo jer je ona počela plakati.

Stara ribarska poslovnica kaže 'jedino predvidljivo u ribolovu je nepredvidivost', a to su upravo dokazala dvojica kolumbijskih ribara koji su iz mora ovog vikenda izvukli ženu iz mora. Vrlo brzo su saznali da je žena koju su spasili nestala prije dvije godine, te njezina obitelj nije imala nikakve informacije o njoj cijelo to vrijeme. 

Snimka spašavanja koju su objavili lokalni mediji prikazuju Angelicu Gaitan kako pluta dva kilometra od obale gdje je posljednji puta viđena. Nesretna 46-godišnjakinja toliko je bila slaba da je jedva mogla progovoriti. Ribar Ronaldo Visbal prvo joj se obratio na španjolskom, potom na engleskom pokušavajući vidjeti razumije li ga žena. 

Dvojica ribara Ronaldo i Gustavo u prvom trenutku mislili su da je komad drva u moru, sve dok ona nije dignula ruku pokušavajući ih dozvati. Iako su pokušavali komunicirati s njom, nije im uspjelo jer je ona počela plakati. 

 

- Ponovo sam rođena. Bog nije želio da umrem - rekla im je, prenosi Mirror. 

Kad su je doveli na obalu, vrlo brzo otkriven je njezin identitet.  Obitelj Angelice Gaitan nije znala gdje je ona posljednje dvije godine niti su imali ikakve informacije o njoj sve dok nije izvučena iz mora nedaleko od grada Puerto Colombia. Gdje je bila posljednje dvije godine, sad je predmet policijske istrage. 

No, ona je rekla lokalnim medijima da je 20 godina trpjela nasilje u vezi sa svojim partnerom. Ispričala je da je pobjegla nakon što ju je njezin partner pokušao ubiti. Neko vrijeme je živjela u gradu Barranquilli. Međutim, vrlo brzo njezin dom postalo je sklonište za beskućnike gdje je upala u tešku depresiju. 

- Našla sam se na obali i odlučila sam se baciti u more u nadi da će me uzeti i da će ova noćna mora uskoro prestati - kazala je. 

Prije nego što su je spasili, bila je u moru osam sati. 

Njezina kćer Alejandra Castiblanco rekla je da tvrdnje njezine majke o nasilnom partneru nisu istina te da ona i sestra sad sakupljaju novac kako bi se njihova majka vratila kući. Lokalni mediji prenijeli su pak tvrdnje Angelice Gaitan koja kaže da ju je njezina obitelj napustila nakon što je poslala žrtva nasilja. 
 

Komentara 1

ČU
čutuk
08:58 30.09.2020.

Nekako mi se čini čudno da je htjela skončati život skokom u more ,pri tom staviši na sebe prsluk za spasavanje !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije