Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje

VIDEO Nasilje nad ženama u Njemačkoj

hp7
Foto: Reuters
1/2
05.02.2013.
u 09:54

Prema istraživanju njemačkog ministarstva obitelji, gotovo 40 posto žena iskusilo je nasilje. Pritom je svaka sedma žena i žrtva seksualnog nasilja; vrlo često počinitelj je suprug.

Nasilje nad ženama događa se svuda u svijetu pa tako nažalost i u Njemačkoj. Prema istraživanju njemačkog ministarstva obitelji, gotovo 40 posto žena iskusilo je nasilje. Pritom je svaka sedma žena i žrtva seksualnog nasilja; vrlo često je počinitelj suprug. Naime, silovanje u braku dugi niz godina nije se shvaćao ozbiljno i to je promijenjeno tek prije 15 godina kada je donesen zakon kojim se ovakva djela kažnjavaju. Sada, 15 godina poslije, situacija se promijenila, žene u međuvremenu znaju da je zakon na njihovoj strani te da imaju pravo podnijeti tužbu i da ih društvo podržava. No, unatoč svemu, prema nekim procjenama, samo pet posto žrtava seksualnih zločina prijavi što im se dogodilo. Mogući uzroci su sram i želja žena da zaborave traumatični događaj. S druge strane, i tužbe za kazneno djelo silovanja često imaju loše izglede pred sudom.  

>> Pijani Suhopoljac na ulici udarao nevjenčanu suprugu po glavi

Komentara 5

RI
Riznica
10:46 05.02.2013.

Mislim da je ovde omjer nasilja jedna na sprem jedan (1-1) ...Vecinom muzevi zlostavljaju zene fizicki dok zene zlostavljaju muskarce psihicki... Sve dok se ne promjeni metalni sklop ljudi u braku, nema tu pomoci ...

DO
Dongfeng
14:07 05.02.2013.

Ma da, stalno neko nasilje prema zenama, kao da smo u 14. stoljecu. Kao da zene/cure nikad ne udare, cak i jace, muza/decka. Razlika je u tome da muski ne placu za svaku sitnicu i nemaju lobije. Sad smo u u dobu kad su zene prakticki superiornije; obrazovanije su i zakon ih vise stiti. Krajnje je vrijeme da se prestane sa ovakvim clancima. Zasto muski nemaju lobije? Zasto ne bi postojala udruga koja bi se bavila psihofizickim nasiljem zena, recimo kad zena ne dopusta seks kroz duzi period. Ali da je zena domacica a muz radi, i da joj muz ne daje novce, odmah bi se digla graja.

Avatar Stipo Li
Stipo Li
11:09 05.02.2013.

Nije im pomogao obvezni seksualni odgoj???? Čudno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije