Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN PRIZOR!

VIDEO NASA snimila iz svemira: Pogledajte kako je izgledao nestanak struje u Ukrajini

Foto: NASA WORLDVIEW/REUTERS
1/3
24.11.2022.
u 16:51

U pojedinim dijelovima Ukrajine došlo je do hitnih isključivanja električne energije kako bi se uštedjela energija.

Nestanak električne struje koji se dogodio u srijedu u kijevskoj regiji i u drugim dijelovima Ukrajine bio je vidljiv i iz svemira, pogotovo kad se uspoređuje s drugim dijelovima kontinenta. Snimku i fotografije iz svemira objavila je NASA.

Ukrajinski dužnosnici objavile su da su isključili tri nuklearke koje se nalaze na teritoriju pod ukrajinskom kontrolom nakon posljednjih napada ruskih projektila na energetsku infrastrukturu, piše Yahoo.

Kijevska regija u kojoj se nalazi i istoimeni glavni grad i u kojoj živi više od tri milijuna ljudi, ostala je bez struje, rekao je guverner Kijeva Vitalij Kličko. U drugim dijelovima zemlje došlo je pak do hitnih isključivanja električne energije kako bi se uštedjela energija.

Dužnosnici u susjednoj Moldaviji rekli su da je nestalo struje na više od polovice njihova teritorija, što je prvi put da je ta država prijavila tako veliku štetu koju je izazvao rat u Ukrajini.

VIDEO: Vlada produljila odluku o nižim trošarinama na energente, ali i smanjila cijenu lož ulja

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Behemot
Behemot
17:34 24.11.2022.

A tko je ugasio svjetlo u Hrvatskoj?

DU
Deleted user
17:06 24.11.2022.

Kako ekološki, energija se ne troši, planet Zemlja se ne zagađuje. Greta Thunberg je sigurno sretna. Još sretnija bi bila da se takva situacija proširi na cijeli svijet

DU
Deleted user
17:12 24.11.2022.

Kaj sem rekel? Kmica kak v tunelu...😆😆😆

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije