Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPICENTAR POKRAJ GLINE

VIDEO Nakon najnovijeg potresa u Petrinji se odlomio dio zgrade: 'Srećom, nije bilo ljudi'

Foto: 24sata
1/2
24.02.2021.
u 11:34

Na snimci se vidi kako pada dio zgrade i diže se prašina

Novi potres koji je zatresao središnju Hrvatsku nešto prije 11 sati u srijedu osjetio se i u Petrinji.

Epicentar je bio, navela je Seizmološka služba RH, u blizini Gline s magnitudom od 4.1 prema Richteru, premda EMSC javlja da je bio nešto jači i iznosio 4.5 prema Richteru. 

Na snimci koju je 24sata dobio od čitatelja može se vidjeti ulica u Petrinji koja se trese, vidi se kako pada dio zgrade i diže se prašina.  

Foto: Petrinjski radio

– Trajalo je oko pet sekundi. Sve je bilo mirno, a onda su najednom stakla počela škripati. Na ovom dijelu nije bilo ljudi, tu je prolaz zabranjen – rekao je čitatelj

Snimku možete pregledati OVDJE.

U petrinjskom stožeru kažu da nemaju prijava o novim štetama, no da svaki novi potres dodatno oštećuje ranije oštećene objekte pa tako i ovaj. Zgrada sa snimke jako je stradala  u potresu 29. prosinca i otada ima crvenu naljepnicu. Zbog toga je i zabranjen prolaz pokraj nje.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:39 24.02.2021.

Dosta birokracije, ruši sve nspukle građevine i gradimo novo, dok još netko ne strada.

OB
Oblivion
13:09 24.02.2021.

Zar je Petrinja samo onaj stari centar koji se urušio ili ima i samostoječih obiteljskih kuća. Svaka reportaža prikazuje jedne te iste objekte

SI
sisavac
12:04 24.02.2021.

ruševina nije zgrada. ovo što vidimo je urušavanje ruševine. ne kužim ja ni dalje ništa, vlasnici objekata nemaju ama baš nikakvu odgovornost za stane zgrade, troškove obnove, sanacije oštećenja?! zar nama kao državi, toj famoznoj tvorevini, društvenom uređenju, nije stalo fer urediti stvar, pomoći, al samo pomoći stradalima, nema veze što oštećenja nadilaze njihove sposobnosti za sanaciju?! otkupimo u svakom naselju neku parcelu, sagradimo kao država stanove, tu privremeno smjestimo stradale, i to je to. za sanaciju oštećenja ili gradnju novih kuća damo građevinski materijal. i damo im rok, 10 godina, da se srede, a onda vrate stanove državi, koja će s njima dalje raspolagati, za socijalu, koga već. nismo mi tolko bogata zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije