Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA SJEDNICI

VIDEO Muškarac napao fotoreportera jer je snimao, načelnik Fažane: Ja sam ga zaposlio

Foto: Youtube screenshot
1/3
21.09.2021.
u 18:28

Nakon što je dao podatke i broj mobitela svog nadređenog, snimatelja su zamolili da ugasi kameru te da će cijeli incident biti prijavljen

Tijekom održavanja sjednice Općinskog vijeća Fažane, nepoznati muškarac fizički je nasrnuo na snimatelja portala Istarski.hr te mu oštetio opremu. Načelnik je priznao kako je on angažirao tog čovjeka jer ne dopušta snimanje sjednica, a zbog svega je pozvana i policija. 

Fotoreporter nije htio napustiti sjednicu jer je bila javna, zbog čega je muškarac došetao do njega i stao ispred kamere, a ubrzo nakon nasrnuo na njega i oštetio mu opremu. 

- Ja sam zaposlio čovjeka, ne možete ovdje sudjelovati, nemate pravo i niste pozvani, kazao je načelnik Fažane Radomir Korać što se čuje i u snimci. 

Cijelom incidentu prethodila je i rasprava između predsjednice Vijeća Ade Damjanac te IDS-ovog vijećnika Ivana Gerišića koji je tvrdio da nigdje u Poslovniku o radu Općinskog vijeća Fažane ne piše da se sjednice ne smiju snimati. 

- Sjednice Vijeća su javne, vijećnici su javno izabrane osobe, a Općinsko vijeće donosi isključivo opće akte vezane za rad Općine. Opći akti kao takvi ne zadiru u sferu zaštite osobnih podataka i ne tiu se poimence stanovnika naše općine. Igrokaz načelnika, predsjednice Vijeća i većine vijećnika koalicije SDP-HSU je po mom mišljenju ispod svih granica kulturnog i otvorenog društva. Također, angažiranje osoba obučenih u kratke hlačice i neformalnu kratku majicu za poslove privatne zaštite je nezakonito, kazao je Gerišić. 

Nakon što je dao podatke i broj mobitela svog nadređenog, snimatelja su zamolili da ugasi kameru te da će cijeli incident biti prijavljen. 

- Nakon ovakvog događaja postavlja se pitanje zašto načelniku jedne općine smeta prisutnost medija na sjednicama Općinskog vijeća, kada uzmemo u obzir da su u demokratskim sustavima pravo na informacije i sloboda medija već odavno postali standard, komentirala je oporbena vijećnica Lidija Udovički incident. 


 
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar DucMan
DucMan
14:20 24.09.2021.

Sad će panj u kratkim hlačama dobiti prijavu za sve moguće i nemoguće pa će se možda naučiti pameti, ponašanju i socijalnoj distanci. A panj od načelnika će morati objasniti kako ga je i zašto zaposlio i ima li panj u kratkim hlačama zaštitarsko ovlaštenje.

XA
xaron
21:29 21.09.2021.

Fažana i Radomir i ne idu baš skupa. To su dva svijeta.

DU
Deleted user
20:09 21.09.2021.

Naravno da je načelnik , postupio vrlo naivno, na dobro smišljenu provokaciju snimatelja i odvjetnice koja odlično govori srpski i savjetuje snimatelja. Trebao je ili dopustiti snimanje, ako je po zakonu ili prekinuti sjednicu. Ovako ih je pravica navukla i namagarčila i još će morati platiti štetu snimatelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije