Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite

VIDEO Ministarstvo objavilo upute kako se zaštiti od koronavirusa

Letak o koronavirusu
Foto: Ministarstvo zdravstva
1/3
23.02.2020.
u 10:07

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako očekuje da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj

Ministarstvo zdravstva objavilo je letak i video u kojem građanima objašnjavaju što je koronavirus te su objavili i savjete građanima.

Građanima se preporučuje izbjegavanje bliskog kontakta s osobama koji imaju akutnu respiratornu infekciju, često pranje ruku, posebno nakon izravnog kontakta s bolesnim ljudima ili njihovom okolinom. Ako kontakt s bolesnom osobom nije moguće izbjeći potrebno je koristiti kiruršku masku za prekrivanje usta i nosa.

Nadalje, treba izbjegavati bliski kontakt sa živim ili uginulim životinjama, kako domaćim tako i divljim. Potrebno je konzumiranje pravilno termički obrađenih namirnica, te izbjegavanje nezaštićenog spolnog odnosa s osobama čije je zdravstveno stanje nepoznato.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako očekuje da će se koronavirus u dogledno vrijeme pojaviti u Hrvatskoj.

Foto: Screenshot/Ministarstvo zdravstva
Foto: Screenshot/Ministarstvo zdravstva

Ključne riječi

Komentara 5

RO
ronyday
10:22 23.02.2020.

Očito prvo se pojavio u Rijeci. Kolike posljedice mogu biti ako je samo jedna osoba zaražena na današnjem karnevalu ? Da li će ministar , obrsnel i drugovi odgovarati što nisu upozorili narod od ove ugroze za cijelu Hrvatsku kojaa može krnuti upravo iz Rijeke.

DU
Deleted user
13:41 23.02.2020.

Potrebo je kroz medije što više ljudima objasniti koliko je opasan korona virus, a vlada treba uložiti što više novca u obnovu zdravstva.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:47 23.02.2020.

znači ne j***** ove što kašlju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije