Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJA PRIČA

VIDEO Velika zapljena u Zaprešiću: Kokain skrivali i preprodavali u vrtiću, 10 osoba uhićeno

Foto: PU zagrebačka
1/12
15.04.2021.
u 13:24

Kad su policajci došli uhititi jednog od osumnjičenika, on im je pokušao pobjeći, pa su morali primijeniti silu da ga svladaju. Iako se nakon uhićenja nije ni na što žalio, nakon 10 minuta mu je, kažu u policiji, iznenada pozlilo. Policajci su pozvali hitnu pomoć te su ga sami počeli reanimirati

Da su dileri inventivni kada treba skrivati drogu, stara je vijest koja nikoga više ne iznenađuje. No da se droga skriva i pakira u prostorijama vrtića, nešto je što se do sada u novinskim crnim kronikama nije pojavljivalo. A upravo to radili su pojedinci iz skupine koju je zagrebačka policija uhitila neki dan u Zaprešiću i to nakon što ih je mjesecima tajno pratila i prisluškivala. Osumnjičeno je 10 muškaraca, u dobi, kako kažu u policiji, od 40, 29, 39, 41, 32, 39, 36, 32, 36 i 54 godine.

Prema neslužbenim informacijama, među uhićenima je Petar Tešić, ravnatelj spomenutog vrtića u kojem se droga prepakiravala i skrivala. Zagrebačka policija može biti zadovoljna i količinom nađene droge jer, kako kažu, zaplijenili su više od šest kilograma heroina, kilogram kokaina, više od 2500 komada MDMA, više od dva kilograma amfetamina, a našli su i jedan pištolj.

Dio te droge bio je zakopan  i u bačvi na jednom gospodarskom imanju, koje je pretraženo. Prema policijskom priopćenju, sve se odvijalo od srpnja 2020. do travnja 2021. kada je, kako se sumnja, 40-godišnjak radi daljnje preprodaje nabavio veće količine kokaina koji je skrivao i prepakiravao radi daljnje preprodaje u jednom stanu u Zaprešiću.

Dio droge preprodavao je 39-godišnjaku koji je kokain preuzimao ili u stanu 40-godišnjaka ili blizu vrtića u Zaprešiću. Nadalje, 39-godišnjak tu istu drogu potom je skrivao, vagao i prepakiravao i to u prostorijama vrtića, nakon čega ju je od srpnja 2020. do travnja 2021. kontinuirano neovlašteno prodavao.

A osim kokaina, prodavao je i marihuanu i hašiš. Posao je vodio iz vrtića, pa je tako iz vrtića zvao konzumente kojima je onda drogu preprodavao ili u prostorijama vrtića ili u njegovoj neposrednoj brzini. Novac koji je zaradio na preprodaji droge dijelio je s 40-godišnjakom.  

Osim od 40-godišnjaka, sumnja se da je 39-godišnjak nabavljao kokain i od 36-godišnjaka. U tom slučaju drogu je preuzimao u obiteljskoj kući 36-godišnjaka. I tu je drogu skrivao u vrtiću, gdje ju je također prepakiravao i preprodavao. Pretragom vrtića policija je našla 34 grama kokaina, 1,05 g marihuane, 7,59 g praškaste materije bijele boje nepoznatog kemijskog sastava te digitalnu vagu za precizno mjerenje s tragovima kokaina.

Osim što je 36-godišnjak drogu preprodavao 39-godišnjaku, preprodavao ju je i drugim osobama, a pretragom njegove kuće u Zaprešiću policajci su našli mobitel, 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina te uređaj za vakuumiranje.

Kada su ga policajci došli uhititi, on im je pokušao pobjeći, pa su morali primijeniti silu da ga svladaju. Iako se nakon uhićenja nije ni na što žalio, nakon 10 minuta mu je, kažu u policiji, iznenada pozlilo.

>> FOTO Dječji vrtić Zvono u Zaprešiću

1/5

Policajci su pozvali hitnu pomoć te su ga sami počeli reanimirati. Prevezen je u KB Sveti Duh, gdje je zadržan na liječenju. Policija istražuje i što se točno  dogodilo, odnosno zbog čega je 36-godišnjaku pozlilo.

A što se tiče ostalih aktera ove priče,  29-godišnjak, 36-godišnjak, 41-godišnjak, 40-godišnjak i 54-godišnjak zajedno sumnjiče se za preprodaju raznih droga koje je nabavljao 29-godišnjak.

Radilo se o amfetaminima MDMA, hašišu i marihuani. On je drogu nabavljao, a ostali osumnjičenici bili su posrednici u toj preprodaji. Njega se sumnjiči i da je nabavljao veće količine kokaina, a pretragom  njegove obiteljske kuće u Zaprešiću nađene su razne droge. Policija je našla i ključ Renaulta u kojem je nađeno oko 500 grama kokaina.

Foto: PU Zagrebačka

U jednoj od pretraga kod osumnjičenika nađen je i pištolj, a osim po kućama, stanovima i vrtićima u Zaprešiću, droga se skrivala i u Brdovcu. Pretražen je i jedan drveni objekt u kojem je nađeno više paketa s oko kilogram heroina, a nađeni su i uređaji za vakuumiranje, metalne preše s kalupima za utiskivanje, gumene rukavice....

U jednoj bačvi zakopanoj u zemlji u Brdovcu pronađeno je 2500 komada tableta MDMA, dva kilograma amfetamina i  pet kilograma heroina. Uglavnom, zagrebačka policija u svakoj od pretraga našla je razne količine raznih droga, a osumnjičenici su dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici radi određivanja istražnog zatvora. Nije priopćeno kolika je vrijednost zaplijenjene droge, no vjerojatno na ilegalnom narkotržištu vrijedi nekoliko milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar doog_kool
doog_kool
13:54 15.04.2021.

"koju je dalje neovlašteno prodavao" zna li se ko je ovlašteni zastupnik za koku u HR?

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:01 15.04.2021.

Bome ni državni poslovi nisu više unosni kao nekad dok se ravnatelji bave dilanjem droge.

PO
poluprovokator
14:33 15.04.2021.

Presuditi i najrigoroznije kazniti te sve objaviti za primjer. Covjek je iz sustava rada s nasom najmanjom djecom i mi ga dobro placamo... Dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije