Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLONJA

VIDEO Kod Rogoznice ulovio morskog psa: 'Ovaj primjerak ima oko pola tone'

Foto: screenshot/Facebook
1/3
09.12.2019.
u 12:52

Nije opasan, riječ je o dubokomorskoj vrsti. Plitko se pojave rijetko, uglavnom noću, rekao je Ugarković.

Ribar Marko Šola nemalo se iznenadio kada je izvadio mrežu u blizini Rogoznice u kojoj je ulovio morskog psa volonju. Šola je morskog psa, naravno, vratio u more.

– Nije opasan, radi se o dubokomorskoj vrsti. Plitko se pojave rijetko, uglavnom noću. Katkada se dogodi i susret s roniocima, nekoliko takvih je snimljeno u Jadranu, zadnji put prošle godine u Kvarneru. Ti snimljeni u pravilu su manji jer, kad narastu, izbjegavaju svjetlost. Ova vrsta živi u svim svjetskim morima. U Sredozemlju, a i u nas, povremeno se ulovi koćom, ovako slučajno – rekao je za Dalmaciju danas Pero Ugarković, suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

Ugarković je dodao kako je ovaj primjerak vraćen u more nakon snimanja te da je težak oko pola tone.

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stefj
13:50 09.12.2019.

Na snimci se čini poprilično mrtav, tako da je simbolično vraćanje u more nešto poput sprovoda...

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:24 09.12.2019.

"...primjerak vraćen u more..."___Bravo za ribara 👍! Bilo je već Talibana u prošlosti koji ga ubiju da bi ga izvukli na rivu kako bi se mogli slikati sa njime...

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
17:18 09.12.2019.

Pojma nemaju šta su ulovili i onda krepanu beštiju vraćaju u more !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije