Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zjape prazne

VIDEO Kada muslimani požele kupiti katoličku crkvu

Crkva u Vierzonu
Foto: Deutsche Welle
1/2
17.01.2013.
u 10:11

Nadbiskupija u Bourgesu odlučila je prodati crkvu jednoj humanitarnoj udruzi iako ona nema novaca, samo da ne ode muslimanima za džamiju

U francuskom gradiću Vierzonu sve je manje katoličkih vjernika. I broj stanovnika posljednjih se godina smanjio na 27.000. Zato ne čudi da šest gradskih crkava uglavnom zjapi prazno.

Župnik je nedavno najavio da će jedna od njih biti ponuđena na prodaju. Vrlo brzo pojavio se ozbiljan kupac: gradska zajednica muslimana. Ona nema problema s brojem vjernika, dapače, njihov se broj stalno povećava. Za obavljanje vjerskih obreda nemaju odgovarajuće prostorije, nego se nalaze u privatnoj kući. No prije nego što je posao sklopljen, javila se nadležna nadbiskupija u Bourgesu. Ona je odlučila prodati crkvu jednoj humanitarnoj udruzi. Udruga, istina, nema novaca za kupovinu, ali je odlučila pokrenuti akciju za skupljanje donacija i to uz provokativan slogan „Spriječite džamiju“.

 

Komentara 1

RO
Roky777
12:29 17.01.2013.

I šta je tu čudno. To su dvije potpuno različite religije koje malo toga imaju zajedničkoga. Evo novi članak koji kaže da su muslimani objavili fetvu na faceu za čestitanje Božića. Kad je tako, a je... Ako ne dijelimo uvjerenjee ne trebamo ništa, pa niti nekretnine, pogotovo ako su svete, ne bi ni oni nama dali đamiju da im na vrh stavimo križ i to je njihovo pravo, a naše je da im ne dajemo naše svetinje ni za kakve novce, ako treba prodat u građevinski materijal i dobro je... Nije u šoldima sve... Na kraju krajeva njihova se tolerancija spram krščanstva vidi u zemljama trećega svijeta gdje su muslimani domicilni, samo kamikaze tamo nose križić oko vrata... Što ne voliš da tebi rade, nemoj radit drugome :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije