Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usporedba cijena
Povratak na članak

VIDEO Jesu li namirnice jeftinije u Hrvatskoj ili Njemačkoj? Iseljenik otkrio istinu

Ivan Lovrić objasnio je kako je njegova supruga namirnice kupila u Hrvatskoj, a on je iste kupio u Njemačkoj. Radi se o istom trgovačkom lancu i istoj robnoj marki.

Komentari 8

Avatar kenj@c
kenj@c
11:04 18.04.2019.

Ovdje se zaboravlja najbitnija stvar. Kupuj u Njemačkoj ili Hrvatskoj svejedno, to je sve smeće konzervirano sa puno aditiva da bude što duže trajalo i ukusnije.Da bi kupio sve svježe i sa sela i onda uspoređivao, e onda bi u Njemačkoj tri puta više platio, sigurno.

VL
DU
Deleted user
10:12 18.04.2019.

Dosadni ste s cijenama. Cijena se formira po nacelu koliko najvise mozes traziti za svoj proizvod/uslugu, a da bi je kupci jos uvijek dovoljno kupovali/koristili, a da ostanes uspjesan na marketu.

VL
DU
Deleted user
10:44 18.04.2019.

Ovakve usporedbe su vjerojatno dobrohotne, ali nemaju baš puno smisla jer je različit PDV u Njemačkoj i Hrvatskoj odnosno mi smo per definitionem (PDV sadržan u maloprodajnoj cijeni!) skuplji jer je porezno opterećenje drugačije. Osim toga, veliki faktori su veličinaa tržišta (cca 20 x je veće njemačko tržište od hrvatskog) i konkurencija, a koja kod nas nije tako izražena. Manji faktori su logistički troškovi, tu je Hrvatska dosta nezahvalna jer je "rastegnuta" od Iloka do otoka, iako je manja veličinom. Ukratko, šankerski su ljudi skloni paušalno optuživati onaj ili ovaj trg. lanac da ima cijenu XY artikla drugačiju u Hrvatskoj nego u Njemačkoj, ali u pozadini drugačijih cijena je i spomenuto....

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
10:10 18.04.2019.

a kad ja ovdje napišem da je cilj hdz-ovih apostola,škegre,šeksa i ekipe(kojima ljestve drži crkva) stvoriti susutav u kome će vreća brašna za breganom biti 10 kuna a u hrvatskoj 100 kuna(a oni će biti na vlasti i određivati tko može trgovati pod takvim uvjetima uz naravno bogatu proviziju ) dobijem opomenu. nakon što narod osiromaši iselit će se u potrazi za poslom a onda će apostoli praznu imovinu kupiti za kunu i preprodati strancima. svi koji to ne vide ili ne žele vidjeti ili nisu dobri u glavi ili su potkupljeni(za crkvu pouzdano znam da je potkupljena od hdz-a jer su svi svećenici braću uhljebljili u ,,biznise,, koji žive isključivo i samo od potpora a zauzvrat je oltar radio mileva hdz-ovih umotvorina a ekonomska vijeća kasica prasica za hdz-ove sponzore. nek večernji napravi jednu reportažu o tome čime se bave braća svećenika i koje tvrtke po kojim cijenama izvode radove na crkvama)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.