Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO SE ŠIRI

VIDEO Izbio veliki požar kod Senja: Gašenje otežano zbog jake bure, situacija je ozbiljna

Vatrogasci - Oni su naši Heroji
30.09.2021.
u 23:12

Na požarištu je trenutno 29 vatrogasca te bi ih trebalo doći barem još toliko

Velik požar trave i niskog raslinja širi se na prostoru dva kilometra od sjevernog dijela grada Senja, ali zasad nema opasnosti za kuće i stanovništvo, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije.

Kako je Hini rekao zamjenik vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić, požar je izbio oko 22 sata, prvih se sat vremena s njim borilo 29 vatrogasaca vatrogasne zajednice Grada Senja, a onda su im počeli pristizati u pomoć i vatrogasci iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca, te iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

“Uvjeti su teški, noć je i puše jaka bura, požar se širi brzo i vatrogasci JVP-a Senj i dobrovoljna vatrogasna društva Senj, Sveti Juraj i Krasno nisu mogli zaustaviti širenje požara te su dignute dodatne snage, još oko 30 vatrogasaca”, rekao je Lončarić.

Također je rekao da dim stvara probleme vatrogascima, sad već pomalo i građanima, jer se širi gradom, ali da nema razloga za ikakva upozorenja, jer je zasada vatra daleko.

“Ne mogu reći da je sve pod kontrolom jer je u uvjetima vjetra normalno da se neka žiška prebaci daleko, po stotinu metara daleko, tako da je situacija ozbiljna”, rekao je Lončarić

 

Ključne riječi

Komentara 2

ZL
ZlySrbinn
00:05 01.10.2021.

Opet neki agont koji ne prizna Hrvatsku. Naravno kad ga otkriju necemo znati tko je.

DU
Deleted user
06:17 01.10.2021.

Svakom u ovoj državi je jasno da sve ove požare diljem svijeta podmeće jedna te ista osoba. Gori Amerika, gori Grčka, gori Španjolska... itd. Država šuti, policija šuti, a sve zbog dobrih međudržavnih odnosa. Ali evo, narod je prepametan i ne može ga se muljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije