Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija policije

VIDEO Hrvat i Srbin u kamionu vozili 170 kilograma marihuane

Zapljena 170 kilograma marihuane
Foto: PU karlovačka
1/5
19.04.2019.
u 12:40

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zapljena droge na tom području, slijedi postupak vještačenja i utvrđivanja kojem je tržištu droga bila namijenjena

Karlovačka policija u četvrtak je u Karlovcu zaplijenila 170,6 kilograma marihuane te je uhitila jednog hrvatskog i jednog srbijanskog državljana koji su drogu vozili u kamionu, rečeno je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zapljena droge na tom području, slijedi postupak vještačenja i utvrđivanja kojem je tržištu droga bila namijenjena. Za sada nije mogao reći više o suradnji policije Hrvatske i Srbije.

Načelnik kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Romano Benković rekao je da su obojica uhićenika otprije poznata policiji, da je ilegalna roba bila upakirana u građevinski stiropor u otvorenome skladišnom prostoru teretnog vozila, a policija je posumnjala da je riječ o u kriminalu te je obavila pretres.

Na izlazu s autoceste Rijeka-Karlovac uhvaćeni su i uhićeni 44-godišnji i 47-godišnji vozač i suvozač te će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedeni na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a policija će i dalje provoditi "razne dokazne radnje i istraživanje njihove potencijalne povezanosti s drugim osobama", rekao je Benković.

Osim marihuane, u kamionu su pronađena i dva pištolja s pripadajućim streljivom.

Prošle godine djelatnici karlovačke Policijske uprave otkrili su i zaplijenili 307,09 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zapljena u državi i dosadašnji rekord te Policijske uprave.

Inače, u prva tri mjeseca prošle godine prijavljeno je osam kaznenih djela i 23 prekršajna djela vezana uz drogu, a u prva tri mjeseca ove godine bilo je 116 prekršajnih i četiri kaznene prijave, rekao je voditelj Odjela za droge Bruno Kendjel.

 

Ključne riječi

Komentara 31

OK
okvals54
13:35 19.04.2019.

To su bili"Yugosloveni".

DU
Deleted user
16:40 19.04.2019.

da li je Srbin katolik i Hrvat pravoslavac ili neka druga kombinacija ?

VS
vsakic1
14:26 19.04.2019.

Ja bi voljela da mi netko prevede smisao ovog odlomka. “Načelnica Uprave kriminalističke policije Uprave policije Karlovac, Romana Benković, izjavila je da su dvojica muškaraca prethodno poznavali policiju, da su ilegalna roba pakirana u zgradu stiropora na otvorenom skladištu teretnog vozila, te da je policija posumnjala da je to zločin i izvršio pretres.” Uče li naši novinari gramatiku materinjeg jezika? Postoji li zanimanje “lektor”?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije