Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOLE MEĐUNARODNU POMOĆ

VIDEO Grom pogodio skladište nafte na Kubi: U požaru nestalo 16 vatrogasaca, stotine ozlijeđene

Major fire spreads at Cuban fuel storage facility hit by lightning
Foto: ALEXANDRE MENEGHINI/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.08.2022.
u 17:20

Požar je buknuo u petak navečer kada je grom pogodio jedan od spremnika naftnog skladišta u predgrađu Mantazasa, grada sa 140.000 stanovnika, stotinjak kilometara istočno od Havane.

U velikom požaru koji je buknuo u naftnom skladištu kada je u njega udario grom na zapadu Kube poginula je najmanje jedna osoba, a 16 se vode kao nestale. Lokalni mediji navode kako su zbog požara liječene 122 osobe, od čega su 24 hospitalizirane.

Među nestalima su "vatrogasci koji su bili na području najbližem mjestu požara" kada se dogodila eksplozija, priopćio je ured kubanskog predsjednika koji je "zatražio pomoć i savjet prijateljskih zemalja koje imaju iskustva u naftnom sektoru".

Proglašena su dva dana žalosti, javila nam je čitateljica koja se nalazi na Kubi.

Nikad nije bilo ovakvog požara

Požar je buknuo u petak navečer kada je grom pogodio jedan od spremnika naftnog skladišta u predgrađu Mantazasa, grada sa 140.000 stanovnika, stotinjak kilometara istočno od Havane. Vatra se zatim proširila na drugi spremnik, a potom i na treći, što su upozoravale vlasti kao vjerojatnu mogućnost.

Asbel Leal, direktor Kubanske naftne unije (CUPET), rekao je da je u trenutku nesreće u prvom spremniku bilo "oko 26.000 kubnih metara domaće sirove nafte, ili oko polovine njegova kapaciteta". U drugom spremniku bilo je 52.000 kubnih metara loživog ulja. Po njegovim riječima, na Kubi još nije bilo požara "ovakvih razmjera".

 

Lokalne vlasti preporučile su obližnjem stanovništvu da zatvore vrata i prozore, te da nose maske ukoliko planiraju izaći na ulicu. Objavljeno je kako se vrši intenzivni monitoring kvalitete zraka i okoliša.

VIDEO: Drama na vrhu turističke sezone: 80.000 turista zaglavilo na 'kineskim Havajima'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
19:37 08.08.2022.

Jel grom stigao iz smjera Amerike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije