Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prizori iz grčeke

VIDEO/FOTO Atenu prekrio snijeg, pogledajte kako izgleda Akropola

Foto: REUTERS
1/9
16.02.2021.
u 16:50

Grčka od subote bilježi najveću količinu snijega u više od deset godina.

Snježni pokrov u utorak je zabijelio atensku Akropolu u valu hladnoće koji je zahvatio grčku prijestolnicu, prekinuo opskrbu strujom, zaustavio promet i cijepljenje protiv covida-19. 

Grčka od subote bilježi najveću količinu snijega u više od deset godina. Temperature na sjeveru države pale su i 20 stupnjeva ispod ništice, a snijeg pada čak i na plaže u okolici Atene. 

1/10

Diljem prijestolnice ulice pretrpane snijegom su zatvorene. Norveški veleposlanik Frode Overland Andersen objavio je fotografiju svog kolege koji je na posao stigao skijama. 

 

 

Na južnoj obali snijeg je prekrio palme i ležaljke.  Nekoliko četvrti u Ateni ostalo je bez struje zbog stabala koja su pala na dalekovode. Otkazane su i dvije linije vlaka za Atenu, prenosi Reuters. 

Grčka prijestolnica je pod općom karantenom zbog rasta broja novozaraženih, no zbog snijega je morala otkazati cijepljenje protiv covida-19.  Meteorolozi predviđaju da će se hladna fronta povući do kraja tjedna

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:45 16.02.2021.

atena kao moskva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije