Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Novi prosvjedi protiv mjera u Ljubljani: Policija aktivirala vodene topove, stigao i helikopter

Foto: Milena Zajović
1/5
13.10.2021.
u 17:48

Zadnji prosvjedi održani 5. listopada završili su velikim neredima i okršajem policije i prosvjednika

Nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se danas u centru Ljubljane u nizu antivladinih prosvjeda potaknutih nezadovoljstvom oko korona mjera.

Prosvjed je krenuo oko 15 sati, a prosvjednici su krenuli po ulicama Ljubljane uzvikivajući 'lopovi, lopovi'. Promet je blokiran, a policija je postavila blokade te grad oblijeće helikopter, prenosi zurnal24.

Policija traži od prosvjednika da se raziđu, no zasad nema popuštanja tenzija, zbog čega je policija ponovno upotrijebila suzavce te dovela vodeni top. 

Policija je uspjela mirno maknuti ljude s glavne prometnice i sada se ponovno kreću prema centru grada. Prosvjed je službeno završio, no veliki broj građana je i dalje na ulicama, kao i jako puno policije. 

Ovih dana su u Ljubljani čak dvije delegacije iz Europskog parlamenta pa policija posebno pazi na hotele u kojima odsjedaju. 

Zadnji prosvjedi održani 5. listopada završili su velikim neredima i okršajem policije i prosvjednika u kojima je policija koristila vodene topove i suzavce. 

Prosvjednici su prošloga tjedna pokušali i provaliti u hotel Internacional gdje je bio smješten dio delegacije koja je došla na summit EU, no policija ih je zaustavila. Okupilo se oko 3.000 prosvjednika, a privedeno je njih 25. 

 

Komentara 20

MK
MKinkognito60
00:26 14.10.2021.

Zbog onih koji protestiraju u Ljubljani i sličnih stvari u Hrvatskoj, postaje već kritično jer se već dogovaraju o okupljanju protiv protesta. Postaje ipak razumni ljudi koji to zaustavljaju jer cilj protesta nisu ograničenja nego upravo stvaranje nereda. Osobe kojee oraganiziraju sadašnje proteste ne smetaju ograničenja u vezi korone njih smeta vlast, svaka vlast. Vjeruju kako će dovesti svoje marionete na vlast pa se nadaju bezvlašću. Nažalost svojim akcijama samo dižu popularnost vladajućima u Sloveniji i Hrvatskoj. Kada bi se sada dogodili izbori za palament sadšnja vlast u Sloveniji i Hrvatskoj bi bili blizu apsolutne većine i dobar dio oprbe u jednej i drugoj državi bi bio izbrisan sa političke pozoenice. Glavne galamdžije u Sloveniji su skvoteri i narkomani i neki disidenti svih vlasti koje su bile u Sloveniji od osamostaljenja do sada. Jednako je i u Hrvatskoj. U obe države je problem sudstvo i tužilaštvo jer je i u jednoj i u drugoj državi kontrola nad sudstvom i tužilaštvom u rukama nekad službene represije koja je imala u rukama živote ljudi. Sada se ta nekad službena represija tarnsformirala u kriminalnu hijerarhiju koja ucjenjuje i kontrolira sudstvo i tužiteljstvo. Ovo vrijeme im je kritično za preuzimanje vlasti ako ne uspiju slijedi raspad i propast. Sada se dovršavaju sudski procesi stari po 20 godina jer računaju na skandale.

DU
Deleted user
18:26 13.10.2021.

podrska policiji

PR
pravednik2
20:59 13.10.2021.

Nije ih bilo baš mnogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije