Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazire li se skori kraj

VIDEO Dramatični sati u Živom zidu: Kako je zaratilo četvero nekada složnih kolega

Živi zid
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/13
05.06.2019.
u 14:34

Ivan Vilibor Sinčić optužio je Pernara i Bunjca za maltretiranje drugih članova stranke

Drama u Živom zidu započela je u utorak poslije 16 sati kada je šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić održao konferenciju za medije. Sinčić je objavio kako odlazi u Europski parlament i kako suspendira Branimira Bunjca. Naime, Sinčić je suspendirao Bunjca jer se nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament, to jest da se profiliraju i rotiraju novi ljudi. 

Na konferenciji Sinčić je poručio da je prije europarlamentarnih izbora unutar stranke dogovoreno da nitko ne odlazi u Europski parlament, međutim Sinčić tvrdi da je Branimir Bunjac izigrao taj dogovor. – Zbog preferencijalnih glasova nisam u mogućnosti svoj mandat prepustiti Tihomiru Lukaniću kako je bilo inicijalno dogovoreno – kazao je. Napomenuo je i da trenutačno traje reorganizacija stranke te da Tihomir Lukanić, koji je donedavno bio glavni tajnik, postaje politički tajnik. S druge strane Dominik Vuletić postaje međunarodni, a Toni Šunjić glavni tajnik stranke.

Video: Raskol u Živom zidu

Tada se u medijima, odmah nakon konferencije za medije pojavljuje snimka sukoba na kojoj se vidi kako se Dominik Vuletić, novi međunarodni tajnik Živog zida prije nekoliko dana sukobio se s Branimirom Bunjcem. Snimka je navodno snimljena 30. svibnja na sastanku vrha stranke gdje se odlučivalo tko će ići u EU parlament. Između Bunjca i Vuletića je ozbiljno zaiskrilo pa su ih morali čak smirivati i drugi članovi.

Kasno navečer na svom Facebooku oglasio se i Ivan Pernar. Objavio je Pernar i video uz koji je napisao: "Raskol Živog zida sada može spriječiti samo jedna osoba, a to je Vladimira Palfi. Pozivam članstvo da djeluje na predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića da se izbjegne taj scenarij".

Kako je naveo u videu, Pernar osjeća moralnu dužnost da obavijesti javnost da je Vladimira Palfi odlučila uzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu.  – Osobno se ne slažem s tim činom, Bunjac je dobar zastupnik. Ne slažem se ni s načinom na koji se s njim postupa. Moje mišljenje više nije bitno ni presudno. Moja želja je bila da nastavim s Bunjcem. Ako Vladimira Palfi odluči konzumirati svoj mandat u Saboru i izbaci Bunjca iz Sabora, zastupnika za kojeg smatram da odlično obavlja svoj posao, ja neću moći nastaviti svoju političku budućnost unutar Živog zida – izjavio je Pernar u videu.

Pernar, očito uzdrman situacijom u stranci tijekom večeri više se puta oglašavao na društvenim mrežama, a prema pisanju medija, neke statuse je i obrisao.

Kulminacija u Živom zidu, padaju optužbe na račun Vladimire Palfi

A situacija je u Živom zidu je kulminirala danas, kada je Branimir Bunjac najavio da održava konferenciju za medije gdje će iznijeti svoju stranu priče. U međuvremenu se medijima obratio i Ivan Pernar. Ponovio je novinarima kako će napustiti Živi zid ako vodstvo stranke, odnosno Ivan Vilibor Sinčić i Vladimira Palfi uzmu saborski mandat Branimiru Bunjcu. Smetaju mu javne unutarstranačke svađe te poziva Palfi i Sinčića da pokušaju sjesti za stol i pronaći rješenje problema.

Video: Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu

– Smatram da je dogovor uvijek moguć, ali je za dogovor uvijek potrebno više strana. S moje je strane uvijek bio otvoren poziv na razgovor i volio bih da sad mogu nazvati Sinčića i reći mu: "Hej, hajmo sjesti za stol" – rekao je Pernar.

>>Životni intervju Branimira Bunjca: U ratu sam bio u HOS-u, a mentor mi je kasnije bio Goldstein

Nakon Pernarove izjave uslijedilo je obraćanje Branimira Bunjca. No, i Ivan Vilibor Sinčić održao je presicu preko Facebooka u isto vrijeme kad i Bunjac koji je rekao da je Živi zid postao privatno vlasništvo Vladimire Palfi, dok Ivan Vilibor Sinčić ni o čemu ne odlučuje u stranci. 

Komentirao je Bunjac i snimku sa stranačkog sastanka. - Došli smo na sastanak, Palfi je vrištala da je Živi zid mrtav. Dovela je nekoliko svojih plaćenika. Urlali su na mene, psovali, zavrnuli mi ruku", rekao je o sastanku kod Vuletića. - Nisam znao da sam sudjelovao na klasičnoj udbaškoj sačekuši na kojoj se sve snimalo. Izrezali su nekoliko sekundi - rekao je Bunjac.

Video: Pernarovo obraćanje novinarima o stanju u stranci

Sinčić je pak komentirao sukobe u stranci, najavio je unutarstranačke izbore te optužio Pernara i Bunjca za maltretiranje drugih članova stranke, koji su i sami o tome svjedočili.

– Moji kolege mjesecima su trpjeli teror, ucjenjivanje, prijetnje od strane dvojice navedenih kolega i ja najavljujem u sljedeća tri mjeseca održavanje unutarstranačkih izbora pa neka stranka odluči u kojem smjeru želi ići – hoće li Živi zid biti stranka ucjenjivača, uhljeba, materijalista, klimavaca i oportunista, protiv čega se borim, ili će biti čista, zdrava, jaka, za kakvu se zalažem i kakvu od samog početka stvaram i želim stvarati – rekao je Sinčić.

Nakon dramatičnih 20 sati u Živom zidu, Ivan Pernar, čini se, prelomio je i oglasio se na svom Facebooku. Poslao je poruku kako misli da je njegovo vrijeme u Živom zidu završilo.   

 

"Dragi prijatelji, nakon današnjeg javnog obraćanja Sinčića mislim da je moje vrijeme u Živom zidu završilo.

Nadam se da ćete nakon njega otvoriti oči i shvatiti kakav je karakter ljudi koji su me likvidirali iz stranke koju sam osnovao pod optužbom da sam pohlepan za novcem, častohlepan, osvetoljubiv i onaj koji prijeti i ucjenjuje. Želim da znate da su te optužbe lažne i da nisam kriv za ono što mi predbacuju", napisao je Pernar.

I sada, nakon tolike bure ostaje da se oglasi i odgovori na optužbe Vladimira Palfi i otkrije svoju stranu priče.

Komentara 36

BR
brojevi
15:00 05.06.2019.

Kraljica Majka i njezini neandrtalci.

SO
Somelier
17:28 05.06.2019.

Podbacio je Hrvatski narod. Morali su glasati tako da Živi Zid dobije 4 zastupnika i bio bi red u kući. Ajde, ako ništa drugo bar smo saznali nešto o ŽZ. Jadni oni koji su povjerovali ovakovim strvinarima i za njih glasali.

PE
PetaGora
14:58 05.06.2019.

Lova ih je zaratila. 8000 ojra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije