Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTEĆEN U POTRESU

VIDEO Skinut križ težak oko 700 kg s crkve u Karlovcu

02.03.2021.
u 11:51

Križ je jedan od najpoznatijih simbola Karlovca. Postavljen je na crkvu negdje između 1792. godine i 1795. godine. Očekuje se kako će obnova trajati godinama.

Danas se očekuje skidanje križa teškog 700 kg s crkve u Karlovcu. Vatrogasci i članovi HGSS-a nalaze se na dizalici koja je podignuta uz križ i izvode pripremne radove za skidanje križa koji je dodatno destabiliziran u nedavnom potresu. Franjevci koji žive u samostanu uz crkvu Presvetog Trojstva prijavili su oštećenje na križu, ali i na crkvi koja ima žutu oznaku nakon pregleda stručnjaka.

U postupku skidanja križa sudjeluje isti HGSS-ovac, a tu je i ista dizalica kao tijekom skidanja krova u Sisku. 

Tijek događaja: 

12: 00 – U samo nekoliko sekundi spušten je križ.

11:57 – Završilo je skidanje križa.

 

10:20 – Nastavljaju se pripreme za skidanje križa, snimila: Snježana Bičak

9:40 – Vatrogasci izvode pripremne radove, snimila: Snježana Bičak

9:20 – Prije početka priprema ispred crkve lokalni svećenik kojem se pridružio i pravoslavni svećenik izmolili su blagoslov kako bi sve prošlo u redu. 

VIDEO: Blagoslov ispred crkve, snimila: Snježana Bičak

Podsjećamo, križ je jedan od najpoznatijih simbola Karlovca, Postavljen je na crkvu između 1792. godine i 1795. godine. Očekuje se kako će obnova trajati godinama.

Ključne riječi

Komentara 2

GL
glog
17:27 02.03.2021.

Sad nek stave sotonu Kosića umijesto gromobrana...

DU
Deleted user
12:49 02.03.2021.

Očito da ta crkva nije imala naklonost Boga jer bi ju on spasio! Znamo da je Bog svemoguć i očito da je poslao jasnu poruku crkvama, gotovo su sve oštećene u potresu i vjerujem da je to želja Boga da se narod odmakne od sotonističke crkve i prihvati sebe kao Boga i da pazi i ulaže u sebe kao u Boga! Bog je u nama svima, a crkvi to smeta jer onda nema smisao i kontrolu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije