Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domovinski rat

VIDEO Dan kada počinje otvorena agresija: Kako je heroj oborio MiG-21

Luka Andrijanić
Foto: Studio23
1/3
25.08.2019.
u 10:17

Luka Andrijanić, pripadnik 4. bojne 3. gardijske brigade, srušio je prvi od svoja tri neprijateljska vojna zrakoplova iznad Vukovara, a sve u tri tjedna koliko je preostalo do njegove pogibije

Vatreni srpanj 1991. bio je tek zagrijavanje, a 25. kolovoz dan je kada počinje otvorena agresija JNA po unaprijed pripremljenim planovima za napad na Vukovar.

25. kolovoza 1991., nakon niza zračnih napada, prvi put je odgovorila protuzračna obrana hrvatskih snaga u Istočnoj Slavoniji, u Vukovaru. Na današnji dan 1991. je srušen prvi agresorski vojni zrakoplov u Domovinskom ratu, nakon kojeg se otvorila Pandorina kutija otvorene agresije kojoj se, uz kriminalce i paravojne četničke postrojbe, mahom iz Srbije, otvoreno priključila i JNA.

Luka Andrijanić, pripadnik 4. bojne 3. gardijske brigade, srušio je prvi od svoja tri neprijateljska vojna zrakoplova iznad Vukovara, a sve u tri tjedna koliko je preostalo do njegove pogibije. Uslijedio je napad na Borovo naselje iz tri pravca, kao i proboj tenkova iz vojarne u Vukovaru, pri čemu je neprijatelj odbačen i poražen uz velike gubitke.

Više možete saznati u priloženom video klipu koji Večernji list objavljuje u suradnji s portalom Studio 23.

Ključne riječi

Komentara 23

IZ
IzKamena
10:53 25.08.2019.

Velikosrpska agresija.

WI
Witman
11:25 25.08.2019.

E ovaj je sebe osvetios, 3 srpska zrakoplova skinut.. Bravo

ST
stric2
10:45 25.08.2019.

...zar ovaj portal smije i hoće objavljivat istinu o velikosrbskoj i komunističkoj agresiji na RH...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije